Merhaba,
1 adet 95 x 160 ve 2 adet 70 x 120 cm. boyutlarında one way vision hazırlamam gerekiyor.
Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Bu boyutları 300 dpi mı çalışmam gerekiyor? Dosyalar Cmyk olarak mı hazırlanmalı? Diğer işlerdeki gibi kesim payı vermeli miyim?
Ve aklınıza gelen...
Teşekkürler Arzu Uluırmak.
Açıkçası ağlayan müşterilerden çok yoruldum. Ne kadar listeyle gitsenizde hemen her türlü çingene pazarlığını yapıyorlar. Bu müşteri de bunlardan birisi çıktı. Valla bu işle uğraşan herkese kolay gelsin, müşteri kısmı ayrı sabır, tasarım kısmı ayrı sabır.
@nazifbat
Katılıyorum. Sorun soldaki ayakkabı ve çantaların altına gölge girmek değil. Bütünü aynı renk tonuna çekebilmek. Bu şekilde tek bir yüzey algısı içinde derinlik yakalayabilirsin. Farklı renk tonları her zaman için başarısız kolaj etkisi yaratır.
Maaşa standart artı olarak gelen şeylerden en önemlisi eğitim durumu. Eğer konu hakkında lisans veya lisans üstü eğitim almışsanız bu maaşa yansıyacaktır. Aksi takdirde işveren bunu kesinti yapmak için bir şans olarak yorumlayıp beklediğinizden daha düşük maaş verecektir.
Eğer herhangi bir yazılı anlaşma yapılmamış ise ki çoğunlukla yapılmıyor, en azından herhangi bir yazışma varsa bunların korunması her açıdan faydalı olacaktır, ister sms ister mail olsun. Bunun haricinde en sağlam yöntem yazılı bir anlaşma hazırlatmak.
Merhaba,
Bir katalog işi için fiyatlandırma yapmam gerekecek. Daha görüşmediğim için kaç sayfa, fotoğraf çekimi yapılacak mı vs. gibi bilgiler elimde yok. İşin baskı kısmı harici tasarım konusunda ne gibi bir fiyatlandırma yöntemi önerirsiniz? Hatta ne gibi bir fiyat önerirsiniz?
Malumunuz...
Merhaba,
Elimde bir kitap kapağı işi var. Ölçüler dışında matbaaya göndermeden önce dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
İşi cmyk mı yollayacağım? Göndermeden önce brightness ve contrast ayarlarını biraz daha açayım mı? Ve sizin aklınıza gelen şeyler.
Şimdiden teşekkürler.
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.