Arkadaşım hoşgeldin afiş tasarımı

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar.Tolga Çevik'in yeni programı Komedi Dükkanı yeni adıyla Arkadaşım Hoşgeldin için bir afiş tasarladım. Daha çok yeniyim umarım beğenirsiniz. Hatalarımı ve eksiklerimi yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler :)

CemilAL

Üye
Tepki
25
Sen çok çok yenisin galiba yaa. :D okuyacağın eleştiri sert gelebilir ama değil şimdiden söyliyim sen de alınganlık yapma. :p Şimdi nereden başlasam bilemedim ama renk seçme aracını kullanmayı çözmüşsün sanırım, bu iyi bir şey. :D Ama font seçimi pek doğru olmayabilir, neden o kadar yuvarlak ki font. Görünürde adam kasılmış duruyor, ona ters bir font en başında. Tarih zaten gereksiz yere büyük, konu sanki o tarih gibi duruyor. Ne bu yılın son günü kutlaması mı, yılbaşı programı mı? Anlatmak istediğim Baskınlık problemi. Ezmiş geçmiş tarih ana konuyu, adamı, renkleri, arka planı. Hele saat zaten kafamdan büyük. :D Renk olarak hadi gri kırmızı beyaz falan uydurmuşsun ama çok düz yahu. Bu adam neden gri bir fonun önünde duruyor ki sahne de değil mi, sahne gri mi daha çok bordo mu perdeler yüzünden, perde mi koymalısın arkaya sahneyi mi? Yoksa gri ye biraz doku versen yeterli mi? Göz önünde bulundurabilirsin bunları, bu kadar boş çok boş olmuş yanlış boş olmuş. Sonra şu baş harfler neden renkli, neden sadece onlar renkli, niye baş harfler de ortadakiler değil mesela? Gerekli mi sence, ve yılbaşı özel yazısının neden kontür ü renkli de baş harfi beyaz? Düzen önemlidir, çok düzen de iyi değildir. Zaten biraz düzen problemi de var bakarsan neredeyse hiçbirşey hizalanmamış, gereksiz boşluklar gereksiz dar alanlar dolu. Kırmızı taralı alanlar gerekli mi sence? Tasarım alanını küçült bence. Bunlar tasarımsal eleştiriler, daha da var ama işine zerre kadar yarar mı bilmiyorum o yüzden photoshop kısmına geçsek iyi olur galiba :D Glow biraz cansız kalmış be bulanıklık gibi duruyor, blending options taki glow u kullanmak zorunda değilsin internetten nasıl parlama yapıldığını araştırman daha iyi olacak bence. Adamdaki arkaplan temizleme iyi galiba tam anlayamadım, ki bu iyi bir şey. :D Ama sanki şapkanın sol üstünde biraz bi gariplik mi var ne? Aynı şekilde omuzlarda da. Yani pek fazla birşey olmadığı için yapılmış yorum yapamıyorum o fazla. Ne kadar çok iş o kadar çok eleştiri, o kadar çok ilerleme gelişme falan da filan işte. :D Eğer tasarım kısmında dediğim kadar bile yapsaydın öğrenebileceğin çok şey olurdu. Arka plan için mesela gradient her zaman doğru seçim değildir hele ki radial olan heleki zönk diye ortadan başlayan. Ortada ne var ki de orası parlıyor orada neye dikkat çekiyorsun, yazılar değil mi asıl parlayan, veya adamın da mı fosforlu mesela oradan mı parlamalı arka plan insanlar ona baksın ayrıca da yazıların olduğu taraf daha karanlık olsun ki onların glow daha iyi olsun ve bu kadar büyük olmalarına gerek olmasın meselaaa. Ortada ne olduğunu da söyliyim, boş var. :p Kocaman bir boş var. :D Boş mu varda koydun o boşluğu oraya. :D Bu tip şeyler düşünülebilir düşünülmeli. :D Hadi bakalım görelim. :p

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Yorum için teşekkürler.Hayır kesinlikle böyle şeylere alınmam ölümüne eleştirebilirsiniz :) Kendimi geliştirebilmem için bu gerekli :)
Evet daha çok yeniyim photoshop ile ilgili çok fazla bilgiye sahip değilim daha temel atıyorum diyebilirim.Bu font olayına hiç dikkat etmemiştim uyarın için sağol. Tarihle ilgili çok tereddütte kaldım.İlkten koymayacaktım fakat bazı afişleri incelediğimde hepsinde tarih olduğunu gördüm ama seninde söylediğin gibi boyutu abartmışım.Baskınlık sorunuda bundan kaynaklanıyor sanırım.Tasarım alanımı küçülteceğim.Karşılaştırma için resmin orijinalini atabilirim. İlgine çok teşekkürler. Uyarılarını dikkate alacağım

Buda şapkanın orijinali

CemilAL

Üye
Tepki
25
Bak normalde arka plan dümdüz değil, perde var. O iyi bir arka plan, Düz duvarda bile foto çekinse gradient senin yaptığın gibi olmayacağından daha farklı gözükür. O tip fotoğraflara bak düz fonda çekilmiş. :D Ayrıca şapkanın montaj olduğunu anlamadım bile. :p Biraz garip duruyodu ama aklıma bile gelmedi :p

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Tamamdır anladım font olayını. Şapkanın montaj olduğunu anlamaman iyi birşey sanırım :)

CemilAL

Üye
Tepki
25
Yeni bir çalışma yap bakayım çok işsizim biraz iş çıksın ya. :D

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Yeni çalışmayı yarın yapacağım büyük ihtimalle tema düşünüyorum fikrin varmı ? :)

Son düzenleme:

CemilAL

Üye
Tepki
25
Kapak hazırla bir bakalım ön kapak arka kapak. Kapak yapacağın şeyin boyutları falan mühim değil. Ama tasarım kat işin içine, olağan bir şeye değil kendi yaptığın bir şeye kapak yap. Yani fareli köyün kavalcısı kapağı ile gelme. :p Veya hazır bir dergiye yeni kapak falan. Onun yerine kitabı sen yazmışsın gibi, dergi senin dergin gibi. Veya ansiklopedi hazırladın cilt yapacaksın. Mesela. Tabi verdiğim örneklerle sınırlı kalma yani. :D

Berk Tuna

Üye
Tepki
1
Tamamdır dergi kapağı çalışmasına başladım fikir için sağol :)

Yukarı Alt