Bir grafikerin masası nasıl olmalı.

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
Arkadaşlar masanızı nasıl daha verimli kullanabilirsiniz.
''Aklımda şöyle bişey var'' diyenler paylaşımda bulunursa onu 2D ve 3D olarak canlandıralım.

Sonundada Üretim maliyetlendirmesi yapalım, hayalden gerçeğe biz grafikerler için kullanışlı bir şey çıkaralım.

Mesela aşağıdaki fotoğraftaki gibi masanın ortasında içe doğru bir girinti iyi olabilir diye düşünüyorum,
ayaklarımı aşağı iyice uzatıp masaya yaılmak rahat oluyor.

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.621
1. (en önemli madde) Elini uzatınca ulaşabileceğin bir çay makinesi...
2. Müzik dinleyerek ilham alan bir çok kişi olduğuna göre sağlam bir ses sistemi
3. Büyük ekran bir monitör ve performansı yüksek bir bilgisayar
4. Yedek hdd
5. Not-karalama için bir defter

Bunlar bana yeter şahsen ama madde 1'den başlamak en önemlisi yoksa %28 performansın üzerini kimse beklemesin ...

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
ZxxxE bunlar masada bulunmasını istediğin şeyler, masanın şekli 'tasarımı' hakkında fikir bulalım.

Bunları koyabileceğimiz kullanışlı bölme yada desk ler olşturabiliriz.

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.621
Birinci madde uygulansın masa da neymiş? Olmasa da olur :) ...

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.621
Resimlere bakınca aklıma şu soru takıldı: Acaba çalışma masası ile grafiker masası arasındaki fark nedir? Bence bu sorunun cevabı olması gereken masa sorusun ipuçları olacaktır... (Benim aklıma bir fark gelmedi)

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
Yaav işte biz grafikerin ihtiyaçlarına uygun çalışma masasından bahsediyorum...

Mehmet ÖZDEMİR

Grafik Tasarım
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
243
bana göre çalışma ortamı bir grafikeri sıkmayacak şekilde dizayn edilmeli. Çalışma masası yada grafiker masası; sonuçta bana göre her ikisi de aynı sonuca çıkıyor. çalışma ortamının rahat olması kaliteli tasarımlar çıkması demektir. dizaynın grafikere bırakılması daha doğru olur aslında. o kendine göre, stiline göre, nasıl rahat ediyorsa ona göre düzenler. tabi bunlar benim fikirlerim :)

user9

Grafiker
Tepki
80
gayet iyi bir konuya değinilmiş :) bakalım başka neler neler çıkacak merakla takipteyim.

Yukarı Alt