Bir Logonun Evrimi

CemilAL

Üye
Tepki
25
Sıkıldığım zamanlarda kendime paraf ve logo olarak kullanabileceğim bir şekil yapmaya çalışıyordum. Uzun zaman sonra yeterince sade ve yeterince anlamlı bir tane buldum. Nasıl evrim geçirdiğini göstermek istedim, hem logo yapmak isteyen ve yeni başlayanlar için de fikir olur. :D Arada daha bir sürü aşama vardı ama ben genel manada farklılık gösterenleri koydum. Bazıları çok konu dışına çıkmıştı. :p Düzenleme ve sunum çok kötü oldu biliyorum ama bilgisayarımla olan ilişkimde şu an biraz problem var, üstüne gitmek istemedim fazla. :D Yorum yapabilirsiniz, iyi de olur, hatta çok iyi olur. Sonuçta adam dövmüyoruz burada.

Dinear

Üye
Tepki
5
Açıkçası düz yazı olarak CemilAL'ı görmesem, logoda ne anlatmak istediğini, harfleri falan göremezdim. Çok karışık olmuş sanki, göze, balığa falan benziyor. Bence tipografi olayını sade ve anlaşılır yapmalısın, çizim tarzı değil.

CemilAL

Üye
Tepki
25
Önemli olan orada balık ve göz zaten son halinde. :D Anlatmaya çalıştığım böyle bir logonun nasıl, nereden çıkabildiğini göstermek. Önceden "c.AL" olsun diye uğraşıyordum ama daha özgün bir şey oldu sonunda. Önemli olan o bence. :D

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
nereden nereye...
fakat işin ehli isimler tipografik süslemeler yaparak ismini kullanıyor
logosu olana pek rastlamadım
herhalde bir bildikleri vardır :)

seluvenin

Üye
Tepki
3
ben beğenmedim. İlluminatiyi çağrıştırıyor. kusura bakma kardeş. bence daha sade ve hoş görünümlü birşey yapabilirsin. kendi isminin baş harlferinden oluşan bir logo her zaman daha başarılı ve çekici olmuştur.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Konuyu teknik açıdan bir espriye maruz bırakırsak sonuç: Logonuz evrimini tamamlayamamış bir yaratık.

danisman

Consultant
Tepki
30
Hiç bir açıklama yapmadan, son şeklini koysaydınız, ne olurdu acaba, ben bunu merak ettim şimdi...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Misal ben cevap yazayım Ozancım, o zaman bunu soyut resim olarak ele alırdık muhtemelen ama bu defa da "göz" den başka bir şey çıkaramazdım şahsen ki soyut resme göre de çok çok eksik bir çalışma olurdu...
Ben yineliyorum, bu "nereden nereye bir logo" değil zira bana göre temanın akışı kesilmiş.

Yukarı Alt