Bir LOGO'nun hikayesi 2

Tepki
1
Hikayenin ilkindebir logonun hazırlanması firma-tasarımcı arasındaki diyalog ve tasarımcının düşüncelerini biraz da esprili olarak hazırlamıştım.

Bu sefer sürece biraz daha ciddi bir göz atalım.

FİRMA ADI: BETA ASANSÖR

Önce birkaç deneme çalışma.

Firmanın Beğendiği Tasarım:

Firmanın isteği üzerine ok işaretlerini farklı şekilde düzenledim

Bu sefer ok işaretinin olmadığı çalışmalar

Firmanın beğendiği çizim

Harf çevresinde dairesel uygulamalar

Diğer Harflerinde "B" deki şekilde uygulanması

Bu sırada renk uygulamaları denedim

ve font uygulamaları

Firmanın tercihi

Genel logo nun fontlar ile uygulanması

Bütün bu çalışmalar sonucunda firmanın beğendiği ve kullandığı logo tasarımı:

Bu süreç hakkında fikri olmayan arkadaşlar bir fikir vermesi açısından hazırladım.
- Logo tasarımı, firmanın beğenisine ulaşıncaya kadar tamamlanmaz.
- Sizin kişisel istekleriniz yerine firmanın istekleri ön planda olmalıdır.
- Sizin logo mantığınızdan çok farklı istekler gelse de mutlaka yerine getirilmelidir.Belki bu istekler sizin asıl tasarımınızın neden uygun olduğunu gösterebilir.
- Bu süreci mümkün olduğunca sabırlı ve firmanın istekleri anlayarak-karşılayarak geçirme süreci en uygun çekilde tamamlamanızı sağlar.

Benim şahsi çıkarımlarım bu şekilde.

Herkese teşekkür ederim

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
ilk yorum benden gelsin...
ben logonun sonucundan çok hazırlık aşamasını merak ederim
kim ne istemiş kim ne düşünmüş kim ne anlatmış... bunlar her zaman daha önemli olmuştur
bu bağlamda 2.'sini açtığın konular büyük zevk verdi bana
herkesin aklına gelen ögeleri, herkesin hayal edemeyeceği şekilde yorumlamak önemli... ki zaten buna tasarım diyoruz.
sonsöz: eline sağlık güzel çalışma ;)

Tepki
1
Katılıyorum dediklerine, bu konu başlığındaki çalışmada firma'nın istekleri çok netti ve isteklerinin amaçları çok doğruydu.Belirsizlik ya da ne istediğini bilmez bir hal yoktu. Başlangıç fikri olarak bir çalışma vardı ama sonrasında istekleri tamamen akıllarındaki, soru işaretlerinin giderilmesi-tatmin edilmesiydi.

O yüzden çok rahat bir süreç oldu.ben TASARIMCI olarak fikir geliştirmekten, üretmekten haz aldım.Firma da akıllarında olan fikirlerin, BAŞARILI (firmaya göre) sonuçlarını aldıkları için haz aldılar.

Tabi bu süreç başlangıç fikrinin üzerinde ufak rötüşlarla da tamamlanabilirdi ama ne yalan söyliyim yönlendirme olarak zorlanmak(peki ya bölye olsa nasıl olurdu, ya şöyle yapılsa nasıl olurdu), çalışma olarak serbest bırakılmak hoşuma gidiyor.

Yukarı Alt