Bir logotype çalışmam

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Bir firmanın kendisi için düzenlediği logo yarışma için tasarladığım bir logotype çalışması.
Corel Draw X4
Firma ismi Food Service CM (Construction Management)
Yemek üzerine her türlü eşya, alet ve el gereçleri üreten bir firma.

yazarcizer

Üye
Tepki
1
1- Şimdi şöyle temel bir prensib vardır:

Logolarda, varla yok arası çizgiler-nüanslar, küçüldüğünde farkedilmeyecek derecede girintiler çıkıntılar ve öyle kalakalmış "kıymıklar" olmamalıdır. Boş ve dolu alanlar arası "espas=aralık" tasarımın genelinde belirgin ve dengeli olmalıdır. Misal:

Bu durumda tabakların çukurunu belirten hilal formunda gölgeler çok ince, yani küçüldüğünde buharlaşırlar. Ayrıca tabağın dairesel çerçeve kalınlığı ile O harfinin kalınlığı eşit olmalıdır. Öyleyse F harfi de o nispette bold olmalıdır.

Üstelik F harfi OOD'dan da biraz kopuk; az daha yaklaşmalı ve CM nin yüksekliği service in boyunu aşmamalıdır derim.

2- Madem üç harfe de espri yüklediniz, öyleyse F harfine de bir vurgu bulmalıydınız; yani ya tek-aynı harfe veya tüm harflere... İki tabak bizi doyurmaya yeterdi, bir kepçeye daha ihtiyaç yoktu değil mi:) Bkz:

TİPOGRAFİK İFADE METODLARI:
http://fikirsanat.blogcu.com/pratik-tipografi-notlari/2157224

3- İştahınızı soğuk mavi renk açar mı bir düşünün? Mesela canlı kırmızı ve yeşiller(koyuca olanından) veya ılık gri-kahve tonları daha doyurucu olmaz mıydı?...

http://www.vonglitschka.com/2009/08/17/it-tastes-so-good/

Umarım aydınlatıcı olmuşumdur. Başarılar...

Fulyam

Üye
Tepki
16
Erkan çok güzel olmuş... ben detaylardan çakmam biliyorsun...: ) görüntü olarak hoş görünüyor ... ben beğendim ...

yazarcizer

Üye
Tepki
1
Bir kaç renk ve form kullanım örneği daha... İlkinde tabak ve harflerin et kalınlığı bahsettiğim gibi uyumlu ama gölge yine çok ince. İkincisinde ise iyi.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Teşekkürler Fulya. beğenmene sevindim. Detaylardan ve teknikten anlamak zorunda değilsin beğenmek için. Logotype'in ana amacı göze hoş görünmesidir zaten. Fizik kanunları gibi kriterleri yoktur. :)

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
19
Amacına uygun bir logo olmuş benim çok hoşuma gitti ellerinize sağlık yalnız biraz daha abartıp "F" nin altından yada üstünden bir çatal çıkarılabilir mi diye düşündüm ??

Yukarı Alt