Birkaç soru

Ufukhai

Üye
Tepki
0
Merhaba,

Corel Drwa X6 programına yeni başladım.

Birkaç sorum olacaktı.

• Çizim nasıl yaparız ve çizilen nesneleri nasıl değiştiririz ?
  • Yaptığım tüm çalışmaları diğer sayfaya nasıl kopyalarız. Mesela kart vizit tasarladım, türkçesini birinci sayfaya, ingilizcesini ikinci sayfaya nasıl kopyalarız ?
  • Kartvizit için adres iletişim bölümleri yazıları görünürlük bakımından minimum kaç pt olmalı ?
  • Kartvizit için hangi fontları önerirsiniz ?
  • Kartvizit için hangi kağıt önerirsiniz ?
  • Kartvizit'e qr kodu eklemek hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • Kartvizit üzerindeki öğelerin ( yazı , logo , ikon ) biribirine hizalanması , eşit hizada tutulması gibi işlemleri nasıl yapıyoruz ?

saygılarımla.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Ufukhai
Kısacası "Tasarım yapmaya yeni başladım. Temek bilgileri nasıl öğrenebilirim?" diyebilirdiniz. :)

Forum içerisinde Corel Draw dersleri bölümü size yardımcı olacaktır.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
@Ufukhai

Soruları görünce kendimi sınavda gibi hissettim :) Bilgim dahilinde cevaplamaya çalışayım..
Şu an kullandığım bilgisayarda corel yüklü olmadığı için ekran görüntüsü ekleyemeyeceğim...
Forumumuzda bulunan hazır derslerden linkler vererek yönlendirmeye çalışacağım..

[*]Çizim nasıl yaparız ve çizilen nesneleri nasıl değiştiririz ?
[*]Yaptığım tüm çalışmaları diğer sayfaya nasıl kopyalarız. Mesela kart vizit tasarladım, türkçesini birinci sayfaya, ingilizcesini ikinci sayfaya nasıl kopyalarız ?
Çizim yapmak için çeşitli araçlar mevcut. En çok kullanılanı bezier tool .. Kullanımı ile ilgili forumuzda video ders bulunmakta.Buradan video derse ulaşabilirsiniz. Ayrıca bezier aracının altında bulunan freehand aracıda serbest çizimler yapmanızda size yardımcı olacaktır.
Çizdiğimiz Nesneleri değiştirmek için shape tool kullanabilirsiniz. Buradan shape tool kullanımına ilişkin video derse ulaşabilirsiniz.
Ayrıca forumumuzda bulunan bu konuyu okumanı önemle tavsiye ederim..

[*]Kartvizit için adres iletişim bölümleri yazıları görünürlük bakımından minimum kaç pt olmalı ?
[*]Kartvizit için hangi fontları önerirsiniz ?
[*]Kartvizit için hangi kağıt önerirsiniz ?
[*]Kartvizit'e qr kodu eklemek hakkında ne düşünüyorsunuz ?
[*]Kartvizit üzerindeki öğelerin ( yazı , logo , ikon ) biribirine hizalanması , eşit hizada tutulması gibi işlemleri nasıl yapıyoruz ?
Kartvizit tasarım kuralları ile ilgili genel soruları sormuşsunuz.
Adres için seçeceğiniz fontun özelliğine göre 8 ile 9 pt arası bence okunabilirlik açısından yeterli bir boyuttur. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış bir durum ve birazda kullandığınız fontun karakteristiğine bağlı değişir. Font seçimi de tamamen size kalmıştır.
Qr kod'ları kartvizitlere eklemek hakkında ne düşünüyorsunuz? Hımm ilginç ! Günümüzde qr kod kullanımı artmakta.. Dolayısıyla kullanılabilir yine yapacağınız tasarıma ve tasarım yaptığınız firmaya göre değişecektir.
Corelde hizalama işlemini arrange menüsü altında bulunan komutlar ıle yapıyoruz. Bunun için burada yer alan konuyu okumanızı tavsiye ederim..

Kısaca gerek forumumuz da olsun gerekse net ortamında bu konular hakkında detaylıca bilgi mevcut.. Bizlere düşen kendimizi geliştirirken bolca araştırma yapmak ..

Yukarı Alt