Bu çizimi nasıl yapabilirim ?

umitco

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar formda daha yeniyim , uygun bölümemi konu açtım bilemiyorum. Resimdeki çizgilerin neon lamba gibi ışık saçıyormuş efektini nasıl yapabilirim ?

umitco

Üye
Tepki
0
Öncelikle ilgilendiğin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim.Eklediğiniz .eps uzatılı dosyayı corelde import ederek açabildim , corel .eps dosyasını normalde görmüyor sanırım. Corelde hemen hemen tüm efektleri ve menüleri incelememe rağmen bu efektin nasıl yapılabildiğiyle ilgili en ufak bir fikrim yok. Corelde yeniyim ve bu çalışlma beni çok aşıyor sanırım , ancak sizin gibi tecrubeli bir arkadaşın yardımınız olabilirse başarabilirim. Bana yalnızca bir çizgiye bu efektin nasıl verilebildiğini gösterirseniz sanırım yeterli olur gerisini halledebilirim.

Bu efekti nasıl oluşturuyorsunuz ?

Not: X4 sürümü kullanıyorum.

user9

Grafiker
Tepki
80
illüstratörde bu çalışmayı yapmak daha kolay kanaatimce ve deneyimimce Efekt/ Blur / Gaussian Blur seçeneklerinden yapabilirsiniz.

umitco

Üye
Tepki
0
Ben kabaca birşeyler yapmaya çalıştım ama takıldığım bir yer var.

1.Resim : Bu arkaplan olmadanki görünümü ama bu şekilde işime pek yaramıyacak

2.Resim: Siyah bir arkaplan olarak kare çizim eklediğimde gölgelendirmeler yok oluyor

3.Resim:Eğer çizimi Bitmap olarak convert edersem gölgelendirme çıkıyor ama gölge renkleri kaybolarak gri oluyor.

NeonTool7 adında bir neon efekti veren makro buldum ama henüz deneyemedim. Kuyruğa gelmişken bırakmak istemiyorum :(

Hümeyre hanım bahsettiğiniz efekt buğu efekti veriyor , neon efektine yakın değil , yinede teşekkürler..

Çalıştığım dosyayı ekliyorum:

http://speedy.sh/kkVu3/Bar1.cdr

reddark

Üye
Tepki
12
corelde blur seçeneği var mı bilmiyorum. bu çalışma adobe illüstratör ile yapıldı. arasında pek bi fark yok ve illüstratör daha gelişmişi sadece. bir an önce illüstratöre geçiş yapmanız dileğiyle.

umitco

Üye
Tepki
0
reddark , Corele yeni başladım ,sırf bu efekt için coreli bırakmayı tercih edermiym bilemiyrum ,daha önemlisi türkce bu kadar destek bulabileceğimi düşünmüyorum. Yardımların için tekrar teşekkürler.

Yukarı Alt