Bu Görüntüyü Nasil elde edebilirim?

chat-in

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaslar,

bu resimdeki Photoshop düzenlemelerini nasil yapiyolar? Vucut güzellestirme ve böyle bir Görütntüyü nasil verebilirim??

Bilgisi olan bi cevap verirse coks evinirim, Fotografciliga merak sardim ama bu tarz düzenlemeyi Photoshopla henüz tam beceremiyorum.

Tesekkürler

Tepki
74
Merhaba,

Göndermiş olduğunuz fotoğraf, iyi bir makine, muhtemelen Hasselblad ile çekilmiş iyi bir fotoğraf.
Ama sanırım bunu sormuyorsunuz...

Rötuş tekniği, veya sizin dediğiniz güzelleştirme için PS'de bir takım araçlar ve teknikler vardır. Erkan Bey'in dediği gibi smudge aracı da bunlardan biri. Fakat rötuş dediğimiz şey öyle biriki sözle anlatılacak gibi değildir.
Bu fotoğraftaki rötuş için yüzdeki düzeltmeler için başarılı olan kısımları değil ama hatalı olan kısım için şunu söyleyebilirim. Kızın sol yanağındaki gölge ile yanaktaki parlama geçişi maalesef çok keskin olmuş. Bazen rötuş yaparken farkına varmadan abartmalar olur. Böyle durumlarda geriye dönüş mümkündür ama idare eder diye rötuşçu işi böyle bırakabilir. Üşenme meselesi..

Aşağıda fotoğrafa benim yaptığım düzeltme var. Tabii ki fotoğrafın orijinalı üzerinden daha rahat düzeltme yapılabilirdi. Benim yaptığım rötuşun rötuşu..

Bu anlattıklarım pek sorunuzun cevabı gibi olmadı ama..
Birgün, detaylı biri cilt rötuşunu anlatırım. Çünkü bunun pekçok yöntemi var.

Kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN

kemko91

Üye
Tepki
0
selam. Tuncer arkadasımızın dediği gibi en başta cekim den baslayalım. Bu fotoğraf gayet net bir fotoğraf yani yüksek mp li orta format bir makineyle cekılmıs gibi gibi diyorum cunku ne oldugunu bılemeyız bu resmı photoshopda işleyerekte bu hale getirebilirsin. öncelikle benim gördiğim kadarıyla bu fotoğrafta yapılmıs olanlar , fotoğraf balancelanmıs ve kontrastlaştırılmış. daha sonra clone stamp denilen photoshop daki bir butunla yüz rutusu yapılmıs. ve en sonda blur vererek fotoğrafta yüz kısmı harıc diğer yerler flulastırılmıs. blurun bir çik cesıdı vardır motion blur gassion blur vs. bunları denemek lazım ama yanlıs tahmınde bulunmuyorsam bu fotoğrafda motion blur kullanılmıs...

chat-in

Üye
Tepki
0
Cevaplariniz icin hepinize cok tsk ederim.

Bende Nikondan iyi bir Makina aldim fotografciliga Merak saldim yani Resimlerin Kaliteli Cekimi icin elimde Makinam var..Kendimde gaussin blur tarzi effektler kullaniyorum Photoshopta ama bu yukardaki resimdeki Orjinalligi yakalayamiyorum bazen ondan bi Sormak istedim. Sanirim Kameranin önünde Olan Objektivde önemli, Her cesit cekime özel Objektifler var malum. Biraz Tecrbeyle belki bu tarz bi resmi becerebilirim. Tesekkürler tekrar :)

kemko91

Üye
Tepki
0
objektifden ziyada makina önemli bu fotoğraf büyük ihtimal orta format diye tabir edilen backli makineyle cekılmıs

diğer en önemli etken ise ışık. paylaştıgın fotoğrafta bodozlama dıye tabır edılen değil gölge bırakacak ışık ayarları yapılmıs

Yukarı Alt