Bu şekilde bir logo yapabilecek ?

by-deprem

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ben adıyaman anadolu ticaret meslek lisesinde okuyorum. Logo tasarım dersi için hocamıız bizden herhangi bir işyerinin veya şirketin logosunu yapmamızı ve bunu poşet ambalaj haline getirmemizi istedi. 30 tane deneme yaptım ama bir türlü logo yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgiler:

İşyeri ismi : Galeri Spor Sever
Kuruluş : 1989
İşyeri niteliği : Adıyaman NIKE , CONVERSE ve KINETIX Bayii

Şimdiden teşekkürler.

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
by-deprem, konunuzun sizin ödeviniz olduğunu söylüyorsunuz. Sizce bu ödevler size eziyet olsun diyemi veriliyor? Eğer bu mesleği yapmak istiyor ve iyi bir grafik tasarımcı olmak istiyorsanız bu ödevi siz hazırlamalısınız. Hocanızda sizin ödevinizi görüp değerlendirmeli.

Siz ödevinizi yapın buraya ekleyin, bizde size yol gösterici yorumlar yaparız, buna şüpheniz olmasın.

Tepki
25
siz kendi çabanızla yapmış olduğunuz çalışmaları burada yayınlarsanız bizde size eimizden geldiğince varsa eksiklerinizi söyler ve önerilerimizi belirtiriz yeterki sizin elinizden çıksın bu iş

by-deprem

Üye
Tepki
0
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Çalışmamın en son hali bu :

Çalışmadaki nike logosunun yanına aynı şekilde converse ve kinetix logoları yerleştirmeyi düşünüyordum nike ı yaptm ama diğerlerini yapamadım.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
GSS de bir logo mudur?Orada efekt kullanmışsınız ve bence ordaki efekte gerek yok.
Nike ye gelince gayet sade olmuş.Diyebilirim ki kare içerisinde pek de uygun durmuyor kaba bir görünümü var.Ya Nike yi dışarıya çıkartın ,ya beyaz kısmı biraz küçültün ya da arkasına kare değil de kenarları yuvarlak bir geometri kullanın bence.Diğer "converse ve kinetix logoları" nı da en azından yapıp koyun ki değerlendirme imkanımız olsun.
Başarılar...

Tepki
1
bence üzerinde daha fazla çalışmanız gerekiyo
nike yazısını kare içine yazmanız
çok kaba gösteriyoo.
renkler pek uyumlu değil

Tepki
0
Daha okunaklı bir font geliştirmelisiniz. Ayrıca Nike ın poşette durduğu yer yanlış ve ölçüsüde büyük.Ayrıca gövdedeki GSS logosuna efekt uygulamayın sade bırakın.en olumlu yer GSS logosu ondada efekt var . üzerinde çalışmalısınız kolay gelsin.

kayranli

Üye
Tepki
0
@by-deprem

1.Çantaya efekt uygulamışsın.Eefekti kaldır sade olsun.Ayrıca spor mağazaları genellikle beyaz renkli çanta kullanır.Sende rengini beyaz yap.

2.Arkadaşların da değindiği gibi logo amblemine efekt uygulamışsın.Logo ve amblemlerde bu işe yeni başlayanlar çok heves eder efekt uygulamaya.Ancak bu grafikerler arasında pek kabul gören bir tarz değildir.Logo her yerde kullanılabilmeli.Çünkü efekt uygulanan logolar bazen baskıda sorun çıkarır.Bu nedenle o efekti kaldır ve sade olsun.

3.Amblemin altındaki firma isminin yazılı olduğu yazı karekterini de değiştir.Çünkü Amblemle hiç uyum içinde değil.Daha estetik bir font kullan.

4.En altta sadece telefon numarası yazıyor.Oraya adres bilgilerini yazmayı unutma.

5.Nike logosunu yaptım diğerlerini yapamadım demişsin.Onları sen yapmayacaksın.O firmaların hazır logoları vardır.Logo sitelerinden onları bulup kullanacaksın.Haa kendin becerebiliyorsan,birebir yazı karekterini bulabilirsen,varsa amblemleri aynısını çizebilirsen yap.Ama uydurman çok zor olur.

Son ve önemli bir not : Çanta deyip geçmemelisin.Çünkü firmalar çantaları hem ambalaj amacıyla kullanır,hemde onu taşıyan kişiye reklamını yaptırır.Dolayısıyla Çantalarının daha güzel tasarlanmasını isterler.

Derslerinde başarılar.

Yukarı Alt