Canon Reklam Afişi Çalışmam

Dalerossa

Üye
Tepki
1
Herkeze iyi günler diliyorum. Öncelikle webtasarım ve Grafik eğitimi aldığım yerde öğrendiklerimle kendi kendime bir reklam afiş çalışması yapmaya çalıştım. Siz değerli kullanıcılara bu çalışmamı sunmak istiyorum. Hatalarım ve Eksiklerimi bana söylerseniz çok sevinirim yolun çok başındayım daha saygılarımla.....

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Grafiker değilim, o gözle bakamıyorum ama, bana göre arka plan çok dikkat çekici, bu yüzden fotoğraf makinesi silik ve cansız görünüyor.
Fotoğraf makinesi üzerinde çalışma gerekiyor bence. Belki üstteki yazılar da daha dikkat çekici olabilirdi.
Amatör gözüyle söylüyorum tabi:)
Ustalar gerekli eleştiriyi yaparlar.
Ellerinize sağlık.

Dalerossa

Üye
Tepki
1
Teşekkürler Günel hanım, değerli yorumlarınızı benimle paylaştığınız için.Söylediklerinizi dikkate alıcam. İyi akşamlar diliyorum.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Background çok göz yorucu ve koyu kullanılmış biraz tonlarını açmalısınız ki ürün ön plana çıksın. Makina küçük kullanılmış ve kaybolmuş biraz daha büyüterek ön plana çıkarmalısınız. Ayrıca makinanın yanında kullandığınız yazıları altında büyüterek kullanabilirsiniz. Ayrıca sayfa altında sağda kullandığınız Canon logosu pixelli görünüyor daha temiz vektörel kullanmalısınız.

Dalerossa

Üye
Tepki
1
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için Yaşar bey. Önerilerinizi dikkate alacağım, yolun daha çok başındayım inşallah ileride daha güzel çalışmalarla karşınıza çıkacağım.. İyi akşamlar diliyorum.

Tepki
4
evet background'u açık renk açık mavi renk ve ince kıvrımlı şerit eklersen ama şeritler ince olacak çok belli olmayacak.ve üstten alta doğru silikleştirerek alt kısmı daha açık bi zemin yapıp sonra fotograf makinasını şuanki Boyundan %100 daha büyültüp yaklaşık 25 derece sola çevirirsen açıda süper görünür ve yazılarılarda teksatır en alta yazarsan fazla göze çarptırmadan bence daha iyi bi görüntü elde edilebilir.ve alttaki poloraid resimlerin ortadakini tam belirgin yapıp sağ ve soldakilerini biraz fazla değil silik yaparsan bence tatlı durur.
ve en alttaki beyaz kısmıda kaldır itici görünüyor. benim fikrim bu :)

Tepki
100
öncelikle şunu belirteyim ki,
tasarımcı arkadaşlarla bazen aykırı fikirlere sahip olabilir ve çatışabilirizde.
yorum ve değerlendirmeleri okuyup konuyu öyle değerlendirmek istedim.
bazen insan kendinide sınamalı diye düşünüyorum.

bu çalışmadaki gözlemlemem neticesinde, ayrıca tasarımı yapan arkadaşında emeğine yakın kısa ve öz olarak şunları söyleyebilirim.
genelde arkaplan hakkındaki görüşler yerindedir. gözden geçirilmelidir.
fotoğraf makinasının orantısı kullanılan kağıt ebatına göre normaldir.
fotoğrafmakinasını küçük ve zayıf gösteren alttaki fotoğraflar ve arka plandır.
alttaki fotoğraflar biraz küçültülüp birazda arkaya açı verilerek yatırılırsa hem makina görseli ortaya çıkmış hemde çalışmaya derinlik kazandırılmış olur.
"canon" logosu biraz daha küçültülebilir internet adresi farklı bir karakterde yazılabilirdi.
bundan öteside biraz teferruattır sanırım.
saygılar...

Yukarı Alt