Corel Draw 12 ve X5 X6 serileri arasındaki fark nedir?

kaanrevan

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Illustratorler başladım ben aslında. Ancak hiç Corel kullanmadım. Bir kursta biraz olsun Corel e değinmem gerekiyor. X6 serisi var mesela. Bu en son versiyonu diyebiliyorum.

Ancak bununla ilgili bir Eğitim Seti indirdim. Anlatan arkadaş Corel Draw 12 olarak isimlendirilen programdan devam ediyor. Ekran aynı gibi pek bir fark yok.

Bu X serileriyle Corel Draw 11 - 12 gibi versiyonlar arasında farklar mı var yoksa hiç bir fark yok diyebilir miyiz?

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Tepki
470
2000 model bir araba ile 2013 model bir araba arasında nasıl fark varsa bunda da öyle bir fark var :)
Neticede gideceğin yere gidersin, seni götürür. Ama yeni versiyonlarda çalışma konforunu arttıran, daha hızlı gitmeni sağlayan, kolay arıza yapmayan yenilikler ekleniyor.

Bu esprili açıklamadan sonra şunu söyleyebilirim, forumumuzda CorelDraw ya da diğer programlarla ilgili konu başlıkları ve içeriklerinde de, dersler, yenilikler, hata çözümleri vs gibi ayrıntılara detaylıca yer veriliyor. İlgili başlıkları takip ederseniz sorunuzun bütün cevaplarını alırsınız.

İyi forumlar.

kaanrevan

Üye
Tepki
0
@Erkal ÇOŞKUN
Bu sıcak karşılama ve hızlı cevap için teşekkürler öncelikle. Şunu sormak istiyorum, Corel Draw 12 gerçekten o kadar eski mi diye size sormaya hazırlanırken gördüm ki Ocak 2004.... Gerçekten çok eski.

X3 sanırım şubat 2006 da yayınlanmış ve 13 yerine X3 ismini almış. O zaman şuan Corel Draw 16 dayız gibi...

Peki bu konuda direk X6 dan başlayabileceğimiz yararlı, hiyerarşisi yeni başlayan için iyi olan bir kaynak önerebilir misiniz?

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Tepki
470
CorelDraw x6 ile ilgili anlatımlar, konular, başlıklar mevcut, fakat siz x3, x4 dersleri dahil ulaşabildiğiniz, öğrenebildiğiniz herşeyi öğrenin, zaten göreceksiniz ki yeterli derecede x3 bilen birisi x6'da hiç mi hiç yabancılık çekmiyor. Bazı yenilikler, eklentiler adapte ediliyor, onlarıda öğrenme aşamasında, programı kullanırken takıldıkça forumda, internette araştırma yaparak rahatlıkla çözersiniz.

Yine başa dönerek şunu söyleyeceğim :)
Direk BMW X6 sürüş kursu diye birşey yok, araba sürmeyi öğrenin, modele çabuk adapte olursunuz merak etmeyin :)

kaanrevan

Üye
Tepki
0
@Erkal ÇOŞKUN

Programı ilk incelediğimde aslında Illustratorden pek farkının olmadığını gördüm. Illustrator sanki özellikleri biraz daha araç çubuklarına yayarken, Corelde bu durum menülerle sağlanmış sanırım. Ama genelde aynı işlevler mevcut. Sanırım az daha program hakkında bilgi edinip sonrasında Örnek uygulamalara geçmek daha mantıklı olacak. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yukarı Alt