Corel X5 apostrof yerine ok işareti koyuyor Corel X3 te böyle bir sorun yok

kemal okan

Üye
Tepki
0
Merhabalar,
2 senedir Corel X5'te aşamadığım bir sorunu artık çözmek istiyorum. Metinleri mecbur X3'te yazıp tasarımlara X5'te devam ediyoruz fakat herhangi bir müdehale gerektiğinde tekrar X3'e dönüyoruz. Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi inanılmaz bir zaman kaybı ve karışıklıkla karşı karşıyayız. Bu sorunu çözmek için öneri ve yardımlarınızı rica ediyorum. Sorunun örnek görsellerini de ekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Corel X4 ve X5 te bu sorun var. Tırnak koymadan önce önüne bir rakam yazınız. Sorun çözülecektir.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Sayın kemal okan; tam anlamıyla CorelDraw kullanıcısı değilim, fakat birşeyler öğrenmek CorelDraw'ı da az da olsa biraz keşfetmek için kurcalamaya, download ettiğim dosyaları açmak, öğrendiklerimi ders haline getirebilmek ve faydalı olabilmek adına zaman zaman kullanmaya çalışıyorum, lafın kısası ben capsta gösterdiğim şekilde sorunu çözdüm gibi, gibi diyorum yanlış olabilir CorelDraw'ı kullanan ve bilen arkadaşlar izlenmesi gereken daha doğru bir yol var ise paylaşacaklardır, umarım faydalı olur, saygılarımla...

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.051
@kemal okan

@Yaşar KARADENİZ

Öncelikle Yaşar Bey; kutlarım sizi :)
açık sözlü, ayağı yere sağlam basan yaklaşımınız vede seçici cümlelerinizden dolayı,
konuya dönmek gerekirse;
bahse çözüm öneriniz doğru! bir küçük ilave olarak,
Kemal Bey; adı geçen seçim/seçimleri gerçekleştirdikten sonra mutlaka
Ctrl + J yada Tools menüsündeki "Save Settings As Default"
çıkışta ayarları kaydet diyerek sorunu kökten çözebiliriz.

Daha farklı bir yol olarak;
Ctrl + F11 'i tuşlayarak " Karakter Ekle " sekmesinden,
dilediğimizden fazla yazım işaretlerini insert edebiliriz,

Faydalı Olması Dileğiyle...

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@Murat VARDAR
Murat bey teşekkür ederim, hakikaten CorelDraw kullanıcısı değilim bu sebeple bu şekilde yorumlamak durumunda kaldım, nedenini soracak olursanız bu piyasada yaklaşık 20 yılı aşkındır PC değil Mac kullanıcısıyım, bildiğiniz gibi CorelDraw'da bir PC programı onun içindir ki kullanmadım. Bildiğim, duyduğum, öğrendiğim, araştırdığım kadarı ile "Bilgi paylaştıkça çoğalır/güzelleşir" mantığıyla elimden geldiğince bildiğimi bildiğim kadariyle paylaşmaya çalışıyorum. Ne zaman ki sitede "Grafikerler.org'da" her daim aktif olmaya başladım CorelDraw'a da böyle başladım, zaman zaman yaptığım araştırmaları öğrenmek adına uygulama yaparken dersler hazırlamaya ve paylaşmaya gayret ettim. Lakin tesbitlerimin doğru yönde olması bana mutluluk verdi ve sayenizde işlemin devamını eksiğimi bende öğrenmiş oldum, katkılarınızdan ötürü ayrıca teşekkür ederim. :clap2: :clap2: :clap2:

Yukarı Alt