Corelde klavye sorunu

Tepki
0
Iyı gunlerr arkadaslar ben 10 yıldır belcıkada yasamaktaydım ve gerı dönus yaptım, gıtmeden önce freehand ve photoshop programlarını kullanıyordum, şu an ıtıbarıyle pıyasa corele dönmüs ve ögrenıyorum corelı. Benım sorunum, freehande dıyelımkı bır dekupe ıslemı yapıyorum cızım aletınden cıkmadan sayfayı hand ıle oynatabılıyor veya zoom lan buyutup kucultebılıyorum ve cızımıme devam edıyorum fakat corelde bunu ypamıyorum, bu corelın bır dez avantajımı yoksa benmı bılmıyorum. Yardımlarınız ıcın tesekkurler.

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
164
Evet corelde yakınlaştırmada bir dezavantaj var malesef.

Tepki
0
evet fakat yakınlastırmada degıl sadece, past ın sıde yanı ıcıne yapıstır komutu, copyala yapıstır komutu, ılk kullanmaya başladıgımda hata bende zannetım fakat araştırdıkca corelın eksılerı olarak goruyom,

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
164
Evet bazı eksiklikler var. Ama yinede corel zengin bir program kullanmanızı tavsiye ederim.

Tepki
26
@LEVENT USLUCorelDRAW X6'yı denediniz mi bilmiyorum fakat Bezier tool ile çizim yaparken çizim modundan çıkmadan mouse wheel ile yakınlaşıp uzaklaşabilir, mouse'nin orta tuşuna basılı tutarak pan yapaabilirsiniz. Çok alışıldık bir kısayol değil fakat alışmak da zor değil.

Tepki
0
Arkadaslar ben dedıgım gıbı mecburıyetten ogrenıyom, fakat gercekten corelde ıs yapak zor, ben frehandı cok profesıonel kullanırdım eskıden sımdı corel zor gelıyor

Tabıkı corel ınde artıları yok degıl var fakat ne bıleyı bana frehand daha cazıp gelıyor, freehandı ıyı bıldıgımdenmı acaba,

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
164
Siz nasıl istiyorsanız öyle kullanın. Sonuçta freehand ile de güzel çalışmalar ortaya koymak mümkün.

Tepki
26
Neticede bir alışkanlık meselesi... Freehand ile de çalışmalarınıza devam edebilirsiniz fakat Freehand'in geliştirilmesi bitti ve bir daha yeni sürümü çıkmayacak, arıca firma destek de vermiyor bildiğim kadarıyla.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Kürşad Çakır

Mouse wheel ile yakınlaştırıp uzaklaştırmak Corel Draw x6'ya özgü bir özellik değil sadece. Corel'in her versiyonunda bu özellik mevcut. hatta zoom in-zoom out yönünden Corel diğer programlardan çok daha iyi diyebilirim. Ve edit aşamasında her türlü kullanılabilir. Eğer sizde bu konuda bir sorun varsa program kurulumundan veya options'dan kaynaklanan bir sorun olabilir.

Tepki
0
Ustat evet ogrendıkce corelı begenıyorum fakat, photoshopun eger frehandd ı satın almasa ıdı su anda freehandd ın nasıl bır program oldugunu dusunmek ıstıyorum, acaba tek tusla web sayfası? Hazırladıgın sayfayı dırekt ınternet sayfasına cevırme aracı program olmadan? Mumkunmu? Bence mumkun. Frehanddın gelıstırılmeyısının kotu olduguna ınanıyorum, 10 seneye yakındır gelıstırılmeyen bır program halen pıyasada varsa vede bazı kurslar egıtımını verebılıyorısa var bu programda ısss, herkese saygılar

Yukarı Alt