Corel'de Objenin Biçimini Diğer Objelere Uygulamak

Tepki
1
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, biçim verdiğimiz bir objeye(en-boy gibi), diğer objelere(aynı objeler olup, ölçüler farklı)biçim uygulayabilir miyiz?, teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum.

Not : Excel'de "Biçim Boyacısı" gibi

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
:hmmm: 5 senedir corel kullanıyorum hiç aklıma sizin sorularınız gibi sorular gelmedi :worshippy:
bu sorunuzu biraz açar mısınız ne için kullanacaksınız bunu?

Tepki
1
Hasan Bey ilginiz için teşekkür ediyorum.
Görselin solunda bulunan sarı dolgolu dikdörtgenin biçimini sağdaki görsellere uygulamak istiyorum.
Yani tek tek yapma yerine, Corel'de bunun kısa bir yolu var mı?, teşekkür ediyorum.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
renk dışında mümkün değil
corel makroları ile yapılabilir dediğini
makro yapmayı araştırın isterseniz

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
İstediğiniz tam olarak nedir Seyit Bey? Tüm dikdörtgenleri aynı boyuta mı getirmek istiyorsunuz? Biçim demişsiniz fakat hepsi biçim olarak zaten aynı...
Yapmak istediğiniz boyut mu?

Tepki
1
Erkan Bey ilginiz için teşekkür ediyorum, evet, tüm dikdörtgenleri aynı boyuta getirmek istiyorum, istenilen bu, bunu yapabilirsek, belki diğer özelliklerde olur, diye düşünüyorum.

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
Ana ölçülerini kullanmak istediğiniz objenin üzerine tıkladığınızda işaretli bölümde objenin ölçülerini göreceksiniz. Bu rakamları kopyalayarak diğer objelerin ölçülerine yapıştırabilirsinz.
Eğer yapmak istediğiniz sadece içi boş dikdörtgenler ise, istediğiniz boyuttaki dikdörtgene tıklayıp "ctrl+D" ile dilediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.

Tepki
1
Hasan Bey ve Erkan Bey, ilgileriniz için çook teşekkür ediyorum, soruyu biraz daha açarsam, bir objeye uygulanan bir efekt diğer objelere uygulamak, soru bu, tekrar teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
Sanırım tam olarak yapmak istediğiniz şeyi burada görsel olarak paylaşırsanız çok daha net cevaplar alabilirsiniz Seyit Bey.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
tamam ben anladım sanırım
soldaki menüde alttan 4. damla simgesi var
onun ile özelliklerini almak istediğini objeye tıklayın
sonra aynı 4. simgenin içinde bir de boya dökülme simgesi var
onunla diğer nesnelere tıkladığınızda ilk aldığınız nesnenin rengini özelliklerini efektlerini alacaktır
deneyin bence sonucu yazın

Yukarı Alt