Corelde ortalama yardım

Durum
Konu kapatılmıştır.
Tepki
0
Arkadaşlar resimde göstermiş oldugum şekilleri ve ona benzerişleri nasıl ortalayabilirm ikisinn ortasına...

Tepki
31
ilk nesneyi çizidiniz yan tarafına kopyalayın (alt F10) tarasforma girin position bölümüne gelin iki nesnenin arsının nekadar olmasını istediğinizi H bölümüne yazın meslea 15mm ve apply bölümünebasın tekrar yan taraf kopyalayın ve apply deyin bu şekilde bütün nesnelerin arasını istediğiniz kadar sabit boşluk vererek ortalanık bi şekilde gitmesini sağlayabilirsiniz

Tepki
0
otomatik olarak ben değer vermeden o arasındakini boşluğa göre ortalıcak kar kendini mesela 5mm soldan 5mm sağdan. değeri ben girdikten sonra bir anlamı yokki öyle olcaksa nudge offset ten yapmak daha pratik

Tepki
31
malesef corelde bildiğim kadarıyla değer vermeden ortalama diye bişey yok ama dediğiniz gibi nudege daha pratik

sinan oz

Üye
Tepki
0
emine hanim, bu nesneleri diyelim ki 10 cm arayla hizalamak istiyorum. Nasil yapabilirim?

Tepki
31
sinan bey ozaman devreye nudge offset giriyor yada transform oralardan istedğiniz boşlukları verebilirsiniz

Tepki
0
@Emine Şahin

sizin çalışmanızda sağ ve soldaki dikdörtgenler birbiriyle eşit ölçüde biizm konumuz sağdaki yada soldaki birinden birinin ölçüsü farklı olacak ve corel bunun ortasına yapılan bir cismi ortalıcak sizin yaptıgınız yöntemin kısayolunu sölim öğeler seçilir C-E ye basılr ;) yanlış isem çalışma yaptgınız ölçüleri bana verin bir de ben deneyeyim...

Tepki
100
@Sedat ÇAKIR
sedat bey ne yapmak istiyorsunuz anlamış değilim.
c ve e tuşlarına bastığınızda bütün seçili nesneler ortalanır.
benim anlattığım şekilde ortalanması c + e tuş kombinasyonu ile mümkün değil.
yapmış olduğum çalışmada sizin ilk sorunuzda geçen nesnelere yakın nesnelerdir.
farklı bir işlem istiyorsanız örnek veriniz lütfen...

Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt