CrolDrawda Effects menüsü PowerClip yardım

paxofth

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yardım
Corel de yapmış olduğum herhangi bir şeklin içerisine resmi taşımak istiyorum resmi seçiyorum Effects menüsünden PowerClip ordan da Place İnside Container diyorum ok işareti çıkıyor ve taşımak istediğim şekle tıklıyorum ama resim o şeklin içine taşınmamakla kalmayıp ortadan da kalkıyor
Acaba bu neyden kaynaklanıyor

Tepki
74
Sayın paxofth,

Power clip ile yaptığınız işlemde, aslında resim kaybolmaz. Muhtemelen, kaynak nesne ile taşıyıcı (container) nesne aynı bölgede değildir. Yani, taşınacak nesne ile, taşıyıcı (container) nesne üst üste durmalıdır. Ancak o zaman yaptığınız power clip işlemi tamamlanmış gibi görünür.
Öte yandan, sizin yaptığınız gibi, birbirinden uzakta iseler, yine aynı komut menüsündeki edit satırını tıklayarak bu iki nesneden taşıyıcıyı sabit olarak, taşınanı ise hareket ettirebillir şeklinde üst üste taşıyabilir ve sonunda ister sağ tuş kliklenerek "finish editing this level" komutu ile, ister pencerenin alt kısmındaki "finish editing object" düğmesini tıklayarak amacınızı sonlandırabilirsiniz.

Bu anlattıklarım anlaşılmadıysa, size bir video hazırlayabilirim.

Kolay gelsin
Tuncer ÖZKAN

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Nesneyi sağ tık ile sürükleyerek şeklin üzerine taşıyınız. nesyeyi bıraktıktan sonra açılan pencereden "power clip inside" seçiniz. Daha sonra şeklin üzerine sağ tıklayarak "edit contents" seçeneğinden son halini verebilirsiniz.

paxofth

Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler yardımlarınız sayesinde düzeldi şimdi sorunsuz bir şekilde işlerimi halledebiliyorum :)

Yukarı Alt