Cube Mental-Ray

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
typye: mental-ray
render: 00:00:56
light: mental-ray/shadow

Tepki
5
PS de yapılan bir çalışmaya 3D max de bu tarz gölgelendirme yapmak ve(veya) 3 boyutlu görünüm kazandırmak mümkün müdür?

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
PS de yapılmış bir çalışmanıza 3dmx de 3 boyut kazandırmanız maalesef mümkün değildir.Çünkü PS(CS3e kadar, 4ten haberim yok) tek boyutlu çalışır.Fakat şöyle yapabilirsiniz.PS değil de AI kullanıyorsanız orada istediğiniz şekli her biri ayrı path olacak şeklide çizebilir 3dmx ya da MC4D' de(İkisinde de Çalışma Mantığı Aynı) dolgu ışık yansıma vs verebilirsiniz.C4D tavsiye ederim bu iş için hem v-ray de çıkarıldı C4D ye hem de render motoru daha kuvvetli bana göre.Yalnız biraz daha karışık.Ama madem render bir dert oluyor ozaman MC4D(NOT:C4D nin eğitim kaynakları şuan sınırlıdır pek yeni başlanacaksa bu da değerlendirilmeli)

Tepki
5
2 Boyutlu çizimlerden 3 boyutluya geçsem mi diye düşünmüyor değilim...
Eğer niyeti bozar isem hangi programdan başlamamı tavsiye edersiniz?

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Burak Bey zaten 3d ye sıçramış insanların çoğu 2d den gelmedir.Eskiye Doyum-Yeniye Açlık hissayıtı gibi düşünün.Ben ilk PS ile tanıştım mesela ,daha sonra 3dmx AI ve son olarak C4D ye geçtim.3d için bence sağlam bir AI Ya da PS altyapısı olmalı ki sizde de vardır muhakkak, çünkü bu tür programlar genelde çizebilirseniz bir işe yarar. Bir de demeliyim ki Aİ ve PS mantığının da çok iyi kavranmış olması lazım.Bunlar sadece başlangıç için bir altyapı tabiki çünkü 3d dünyası okadar geniş ki...
Esasen size mc4d tavsiye etmek isterdim fakat dezavantajı çok.Örn eğitim seti henüz heryerde yok,ve yaygın değil,hatta adamların sayılacak kadar az videoları var diyebilirim.Sonra V-Ray'e henüz yeni sahip oldular,malum birsürü deneme,test aşamaları vs... Ve 3dmx gibi gerçekçi renderler alamıyorsunuz,ona yakın veriyor.Ve arayüzü artı programın kendisi çok karma karışık,elinizi nereye atsanız birşey çıkıyor,tabi ilk anda alnam veremiyorsunuz vs.Çizim olayı 3d ye göre daha zor,genelde eğ-bük mantığı işliyor programda.Avantajı da var tabiki.Örn Kamera açılarını rahatça yakalayabiliyor,ve birçok kamera seçimi sunuyor,animasyonlar biraz daha kolay ve gerçekçi yapılabiliyor,tabiki keyframe mantığını bilmeli ilk şart bu.Bize lazm olan en büyük Özelliği ise Render Motoru. Adamlar ne yapmış ise çok hızlı çalışıyor.3dmx de 45dk lık renderi onunla 20 dk gibi şaşırtıcı bir zaman diliminde alabiliyorsunuz.E tabiki gerçeklik 3d ye göre %10-20 kayıpla.Bukadar bilgi sanırım yeterli .
Böyle bir mukayese yapınız kafanızda ve size en mantıklı geleni seçiniz.

Ve bence en iyisi 3dmx ile başlayın işe.Ve kesinlikle ama kesinlikle eğitimini görsel olarak mutlaka alın.(dvd-kurs vs)

Tepki
5
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim... Niyeti bozdum bozucam... :D Böyle güzel çalışmalar gördükçe hepten bozasım geliyor...
Anladığım kadarı ile 3dMx ile başlamak en mantıklısı gibi duruyor...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Size mukayese edebilmeniz için bir örnek vereym.

1. turkuaz küp C4D nin vray renderi.

Futbol topu ve sahne ise maxın vray renderi.

Karar ise sizin.

Geçmek için doğru zaman,sebebim yok diyorsanız beklemeyin Burak Bey.

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Cube vray çalışmanızı da gördüm, fakat mental ray harika olmuş. Ben sadece max vray çalışıyorum, mental ray denemele başlamak gerek anlaşılan:)

Çok beğendim.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Dikkatiniz için Teşekkürler Günel Hanım.
Vakit buldukça birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Sizin çalışmalarınızı da mutlaka görmek isteriz.

danisman

Consultant
Tepki
30
hakan bey, bugüne kadar gördüğüm hiç bir çalışmanızda göze çarpan ve bunuda şöyle yapsa mıydı, diyeceğim bir çalışma ile karşılaşmadım, yine güzel bir iş çıkartmışsınız, tebrikler...

Yukarı Alt