Burak Bey zaten 3d ye sıçramış insanların çoğu 2d den gelmedir.Eskiye Doyum-Yeniye Açlık hissayıtı gibi düşünün.Ben ilk PS ile tanıştım mesela ,daha sonra 3dmx AI ve son olarak C4D ye geçtim.3d için bence sağlam bir AI Ya da PS altyapısı olmalı ki sizde de vardır muhakkak, çünkü bu tür programlar genelde çizebilirseniz bir işe yarar. Bir de demeliyim ki Aİ ve PS mantığının da çok iyi kavranmış olması lazım.Bunlar sadece başlangıç için bir altyapı tabiki çünkü 3d dünyası okadar geniş ki...
Esasen size mc4d tavsiye etmek isterdim fakat dezavantajı çok.Örn eğitim seti henüz heryerde yok,ve yaygın değil,hatta adamların sayılacak kadar az videoları var diyebilirim.Sonra V-Ray'e henüz yeni sahip oldular,malum birsürü deneme,test aşamaları vs... Ve 3dmx gibi gerçekçi renderler alamıyorsunuz,ona yakın veriyor.Ve arayüzü artı programın kendisi çok karma karışık,elinizi nereye atsanız birşey çıkıyor,tabi ilk anda alnam veremiyorsunuz vs.Çizim olayı 3d ye göre daha zor,genelde eğ-bük mantığı işliyor programda.Avantajı da var tabiki.Örn Kamera açılarını rahatça yakalayabiliyor,ve birçok kamera seçimi sunuyor,animasyonlar biraz daha kolay ve gerçekçi yapılabiliyor,tabiki keyframe mantığını bilmeli ilk şart bu.Bize lazm olan en büyük Özelliği ise Render Motoru. Adamlar ne yapmış ise çok hızlı çalışıyor.3dmx de 45dk lık renderi onunla 20 dk gibi şaşırtıcı bir zaman diliminde alabiliyorsunuz.E tabiki gerçeklik 3d ye göre %10-20 kayıpla.Bukadar bilgi sanırım yeterli .
Böyle bir mukayese yapınız kafanızda ve size en mantıklı geleni seçiniz.
Ve bence en iyisi 3dmx ile başlayın işe.Ve kesinlikle ama kesinlikle eğitimini görsel olarak mutlaka alın.(dvd-kurs vs)