Daha önce kaydettiğim dosyayı bulma

Tepki
0
arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce bir çalışma yaptım bunu yanlışlıkla sildim ve geri dönüşümdende sildim.
dahada önemlisi kaydettiğim dosyanın adını hatırlamıyorum. bunu nasıl bulabilirim. geri dönüşümden sildiklerime baktıklarım arasındada bulamadadım. ayrıca farklı birşey daha. yazıların dışına kontür verirken oradaki standartlara göre veriyoruz örneğin : 0,176 - 0,356 - 0.712 gibi lakin buna 0,500 olarakta yapılıyor nasıl yapıyoruz bunu yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler :eek:

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba;
1. sorunuza cevap vermek istedim.
O dosyayı kaydettiğiniz dizinin içerisinde (Örneğin: C:\Users\Oturum Adı\Desktop\Klasör Adı)
o dosyayı sildikten sonra yeni bir yazma (örneğin o klasör içerisinde yeni açılmış bir başka klasör,metin belgesi,dışarıdan yapıştırılmış bir başka veri) işlemi gerçekleştirdiyseniz, o dosyanıza genelde erişemezsiniz. ( "x.cdr" dosyasını sildikten sonra ilgili dizine ne kadar az yazma işlemi yaptıysanız dosyanıza erişim de o kadar mümkün olur) Zira yeni yazma işleminde o dosya, dosya bölümleme tablosundaki kümeden adıyla birlikte silinerek aynı kümeye, klasöre yeni girilmiş veriler yazılır. Bu sebeple o dosyaya bir daha erişim, çoğu zaman imkansız hale gelir.

Hayır, dizin içerisinde yeni bir yazma işlemi gerçekleştirmediyseniz dosyanıza;
a) "Microsoft'un Sistem Geri Yükleme seçeneğiyle"
b) 3. Parti Veri kurtarma yazılımlarıyla (örneğin: Recuva, One Track Easy Recovery vb...)
yeniden erişebilirsiniz.
Bunun yanında bazı kurtarma programları ek seçenek olarak diski, uzantılara göre taramaktadır, (örneğin .cdr) böyle bir program seçerseniz hem zamandan tasarruf edersiniz hem gereksiz dosya uzantıları arasında corel dosyalarını aramaktan muaf kılınmış olursunuz, böylece güzel gözleriniz fazla yorulmamış olur.
Önemli Dosya yedeklerinizi üşenmeden sık sık almayı bir alışkanlık haline getirmeniz yararınıza bir güvenlik önlemidir.
İyi çalışmalar.

Yukarı Alt