Deneme Arayüz Çalışmam, Sizce Nasıl? :)

MehmetBora

Üye
Tepki
0
İlk çalışmamdan aldığım güzel tepkiler neticesinde yeni bir arayüz çalışması yaptım yardım ve yorumlarınızı bekliyorum, çalışmada ufak bir açıklama yaptım. :)

CemilAL

Üye
Tepki
25
Yazıların kenarlarında sorun var, muhtemelen strong, soft falan yapmamışsın. Ayrıca Çok boş duruyor, biraz daha göz alıcı yapabilirsin bence. Önce bir sürü örnek incele, sonra onlarda beğendiğin şeyleri birleştir. Sıfırdan yapmak zor olur şimdi başlangıç aşamasındaysan. Hem yaratıcılığında gelişir. Biraz da kendine gre değiştirmeye çalışırsın yeni şeyler öğrenirsin böylece. Mesela bak bu çalışmada rahatsız eden şeyleri söyliyim, bana göre tabi. Kenarlar konusunda sıkıntın var, gerek yazı gerek şekil, biraz sorunlu. O slider dediğin şeyi ya tam yapıştır açık gri fona yada biraz daha boşluk bırak daha hoş durabilir. Aynı şey slider dediğinin o alttaki koyu gri şeridi için de geçerli. ayrıca değeri 0 olan bir Bevel and Embos eklersen hoş durabilir o slider ve gri fon. Yine o sliderın tuşları bi gatrip onları düzenle biraz. Hep slider a kulp taktım ama başka bir şey yok çalışmada o yüzden. Çok boş olması da ayrı bir sorun. Tek stun yapmayı düşünüyorsan bile biraz daha düzgün göze hoş gelen bir şey olsun. Fontları da düzeltebilirsin dediğim gibi ve de büyük harfle başlamanı tavsiye ederim, daha derli toplu gösterir çok küçük bir ayrıntı olmasına rağmen. Sonra Türkçe karakterlerin noktalarını çizgilerini falan unutma, en azından farklı fontla Türkçe karakter yok aralarda, bu da iyi bir şey gerçekten. Sonra fligran koymana gerek var mı ki, her yerde Mehmet yazmasın, alttakinide küçült iyice göze batmasına gerek yok. Bakın ne yaptım değil bakın ben yaptım der gibi durması hoş olmaz bence. Bende çok yapıyorum öyle hatta direk kendi adımla hazırlıyorum dersleri resimleri falan ama hoş değil yinede. Dediğimi yap yaptığımı yapma yani. Neyse, slider da gölde var bak, madem o uçuyor neden arka gri fon uçmuyor. Ve de menünün gölge tonu ve slider gölge tonu farklı biraz yaklaştır tonları. Gölge için drop shadow kullanma her zaman, kendin çiz gölgeyi, daha hoş görüntüler elde edebilirsin. Son olarak kızın bacağında bir sorun var garip duruyor üst bacağın arka kısmına doğru, dizinin oralarda. Senin hatan demiyorum dikkatimi çekti sadece. :D Birde ara yüz yapıp sunacağın zaman böyle sunma. İnsanların içerik konduğu zaman nasıl görüneceğine dair fikir edinmelerini sağla. Kimin bilmiyorum ama bak seninki gibi sade bir tane buldum incele bunu ama bununla kalma. Aş kendini paralı site temalarına falan bak. Yapamazsan sor yardım ederler elbet forumda. Kimse etmezse ben ederim. :D Son bişi daha, arayüzde neler olmalı önce onu bir araştır bence, sitelere bak neleri var falan. Sonra tasarıma geç, önce yerleşim yap. Kağıt kalem kullan, fikir oluştur tasarımı çiz elinle sonra bilgisayara otur. Emin ol zamandan da tasarruf edersin ve bilgisayar başında zaman harcayacağına defter kalem kullanarak daha sağlıklı iş yapı olursun. İlham da daha iyi gelir hem. Çok şey yazdım ama buraya kadar okuduysan aferin yani. Sana kolay gelsin şimdiden, sonrakinde görüşürüz, hatalar her zaman var herkeste. :D Ama genel manada güzel olmuş. :D

Bu arada şu üstteki mavi şeyi beğenmedim ben, bu saatte bulamadım başka. Yoksa kendim yapardım dediklerimi gösterirdim güzelce. :D

MehmetBora

Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim vakit ayırmış bu kadar yazmışsın önerilerini dikkate alacağım henüz başlangıç aşamasındayım. : )

Yukarı Alt