Dergi kapağı denemesi

Sinan KAYA

Üye
Tepki
40
selamlar oyun dergi kapağı yapmaya çalıştım arkadaslar;

Tepki
3
forumda üzerinde rahatca konuşabileceğim tek konu bu galiba. dergi kapağı tasarımından anladığımdan değil, ama hayatımda iddialı olduğum tek şeyin pc oyunları olmasından.
şimdi dergi eğer oyunseverlere yönelik yapılmış ise bu kapak oldukca sade kalmış. star wars gibi bir efsane ile ilgili görsel bulamamak değil de, milyonlarca görselden seçim yapamamak anlaşılabilir bişey. renk seçiminin kapak konusunun içeriğine uygun biçimde değiştirilmesinin bile kapağın şu an ki genel havasını bambaşka hale getireceğine eminim. bu renk işinde karar vermek cidden zor yanlız. en azından benim için. sadece google görseller 'star wars' search denilerek milyonlarca(abartmıyorum) faklı görsele ulaşılıp daha dinamik bi tasarım denenebilir.
Fakat oyun dergileri üzerine en önemli eksiklik, bence, oyunlar üzerine türkçe kuramsal kaynakların olmaması. Felsefecilerden,psikologlara hatta sosyal antropoloji uzmanlarına kadar bir sürü bilim insanının ciddi araştırmalar yapmaması,yayınlamaması akıl alır gibi değil. dünyanın en büyük sektörlerinden birisi, üzerinde çalışmak için çok bakire bi alan ama üzerine çalışan yok. Neyse, bu tarz bi dergi olucaksa bu sadelik kabul edilebilir. Kuramsal çalışmaların yayınlanacağı bi oyun dergisinde oyun cd si hediye verilir mi onu bilemiyorum ama.
Oyun dergilerinin kapakları genelde birbirinin kopyası olur. Denenebilecek çok şey var oysa ki, bence çok özgürce tasarım yapılabilecek bir alan. Buna dikkat çekmesi açısından ise bence önem taşıyan bi iş.
Tebrikler.
Beni tutmayın star wars oynamaya gidiyorum :)

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
164
Merhaba

Bir Grafiker yazım ve imla kurallarına çok çok dikkat etmelidir. Klon Savasları değil Klon Savaşları olmalıydı.

İyi Çalışmalar..

Sinan KAYA

Üye
Tepki
40
@deveningozu

ben bu çalışmaları deneyim elde etmek için yapıyorum.yapılan öneriler ile kendimi geliştiriyorum.Haklısınız yorumunuz için teşekkürler

Tepki
3
http://www.google.com.tr/search?q=game+magazines+cover&um=1&hl=tr&rls=com.microsoft:tr:IE-Address&authuser=0&biw=1366&bih=673&tbm=isch&cad=b&cad=cbv&sei=eq2ST4bBAof_4QT3ku3QDw

burda bazı örneklerde olduğu gibi oyun dergilerinde genel olarak;
1)görseller oldukca etkili ve ön planda. sonuçta bi oyun çıkmışsa grafikleri genel oyuncu profili için çok önemli. adamlar bence bunu bildiği için oyunun görsellerini en civcivli şekilde kullanıyorlar.
2)tasarım oldukca hareketli. oyunda nedir aranılan? bol aksiyonla iyi vakit geçirmek (yine genel oyuncu profili için konuşuyorum). dergiyi de adamlar bu kafayla tasarlıyor bence. renkler cıvıl cıvıl, yazı fontları çeşitli ve yazılara hep bi derinlik hissi kazandırıp, sağdan soldan ciuv yapıp çıkıyolar gibi bi his hakim.
bence bu tespitlerden (ciddiye alırsan tabi) hareketle tekrar denersen, daha başarılı bi tasarıma kavuşacaksın. acizane bi tavsiye olarak bişey daha belirtmek isterim. dinamik tipografi çalışmaları oyun dergi kapaklarında hiç denk gelmediğim bi tarz. ama bence oyun dergilerinin ruhuna çok uygun olabilirler. özel olarak oyun dergi kapak tasarımları ile ilgileniyorsan ve eğer denersen paylaşmanı çok isterim.
saygılar.

bazı dinamik tipografi örnekleri;
https://www.google.com.tr/search?q=oyun dergisi&rls=com.microsoft:tr:IE-Address&oe=UTF-8&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&authuser=0&ei=1KqST97wJ6jV4QT__P3QDw&biw=1366&bih=673&sei=1qqST-HsBs754QTp7vDQDw#um=1&hl=tr&rls=com.microsoft:tr:IE-Address&authuser=0&tbm=isch&sa=1&q=dinamic+typographia&oq=dinamic+typographia&aq=f&aqi=&aql=&gs_nf=1&gs_l=img.3...473616.479499.2.479673.21.21.0.12.0.1.1212.2020.2j6j7-1.9.0.mzgEp8AduU8&fp=1&biw=1366&bih=673&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&cad=b

Düzenleme: linkler yenilendi

Yukarı Alt