- Kayıt
- 3 Nisan 2008
- Mesaj
- 2.630
- Tepki
- 89
Basılı fatura gönderme ve saklama zorunluluğunu ortadan kaldıran e-fatura uygulamasını tanıtmak için organize edilen seminer Gemlik’te düzenlendi.
Gemlik Sanayi ve Ticaret Odası ile Borçelik A.Ş. tarafından düzenlenen seminerde, Gelirler İdaresi Başkanlığı ve SAP Türkiye’nin desteği ile e-fatura uygulamasının şirketlere sağlayacağı faydalar aktarıldı. Anonim ve limited şirketlerin faydalanabileceği e-fatura uygulamasını Gelirler İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Arif Yıldırım ve SAP Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Musa Zorbozan, yaptıkları sunum ile katılımcılara anlattılar. Gelirler İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Arif Yıldırım, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, 397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ kapsamında e-fatura uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi verdi. SAP Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Musa Zorbozan ise SAP e-fatura çözümü ile şirketlerin online fatura alıp gönderebilecekleri sistemi tanıttı.
Etkinliğe Coşkunöz Radyatör, Çimtaş, Demirdöküm, Engin Rulman, Ermetal, Sever Endüstri, Termo Teknik, Coşkunöz Holding, Toyota, Borusan Mühendislik, Kerim Çelik, Borusan Mannesmann Boru, Karataş, Borusan Lojistik, Borçelik, Güzel Ufuk Elektrik, Beltan Vibracoustic, Gemsis, Bamesa, Gemlik Ticaret Odası, A-Z Denizcilik, Gemlik Ticaret Meslek Lisesi, Aunde, Gelir İdaresi Başkanlığı, ArcelorMittal FCE, Tokgözler gibi farklı sektörlerden değişik büyüklükteki firmalardan 72 kişi katıldı.
SAP e-fatura çözümünün, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın standartlarını destekleyerek sistemler arasındaki entegrasyonu sağladığını belirten SAP Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Musa Zorbozan, “E-fatura uygulaması, şirketlere sağladığı kazanımların yanı sıra e-devlet projeleri kapsamında da büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan e-defter uygulaması için de önemli bir altyapı sağlıyor. E-defter tebliği yayımlanınca SAP e-fatura çözümünü kullanan şirketler kolayca e-defter uygulamasına geçiş yapabilecekler” dedi.
Yurtdışında e-fatura kullanımıyla ilgili bilgi veren SAP Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Musa Zorbozan, “Avrupa’da yılda 23 milyar fatura elektronik ortamda e-fatura olarak düzenleniyor. Avrupa’da şirketlerin yüzde 41’i e-fatura uygulamasından yararlanıyor. E-fatura, şirketlerin etkinliklerini yüzde 79 oranında arttırıyor; maliyetlerini yüzde 74 oranında düşürüyor, müşteri ödemelerini yüzde 42 oranında hızlandırıyor; satıcı-müşteri arasındaki anlaşmazlıkları yüzde 29 oranında azaltıyor” şeklinde konuştu.
E-fatura çözümünün faydaları
SAP e-fatura çözümü ödeme, teyit ve muhasebe süreçlerini kısaltıyor; nakit akışını hızlandırıyor, baskı, çıktı alma, kağıt, posta giderlerini azaltıyor, müşteriler ile kurum arasındaki uyuşmazlıkların azalmasına yardımcı oluyor. SAP e-fatura çözümü sayesinde kurumların yasal yükümlülükleri yerine getirmesi kolaylaşırken; yanlış bilgiyi düzeltmek daha kolay ve daha az maliyetli oluyor. SAP kullanan firmalar için ek başka bir uygulamada işlem yapma zorunluluğunu ortadan kaldıran SAP e-fatura çözümü, mevcut SAP sistemi ile entegre bir şekilde çalışarak, tüm süreçler SAP üzerinden yönetilebiliyor. SAP dışı sistemlerle beraber çalışabilen SAP e-fatura çözümü e-fatura uygulamasını kullanmak isteyen tüm kurumlar için hazır bir içerik sunuyor. Yatırım geri dönüşünün yüksek olduğu SAP e-fatura çözümü, hızlı entegre edilmesi, proje uygulama süresinin kısa olması; entegrasyonu izleyebilme ve raporlayabilme özellikleri ile benzeri uygulamalardan farklılaşıyor.
Kaynak
+21 Temmuz 2010 Çarşamba, 01:26
VeTeknoloji | Bu orjinal içerik Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 tarafından lisanslanmıştır.