En anlamlı söz...

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Picasso bir parkta resim çizmektedir. Bir bayan yaklaşır ve benim de resmimi çizer misiniz der. Picasso elbette der ve kalemi eline alır. Bir çizim yaparak bayana uzatır. Bayan "borcum ne kadar?" diye sorar. Picasso 5.000 $ diye cevap verir. Kadın büyük bir şaşkınlıkla "fakat bu çizim sadece 5 dakikanızı aldı!" der.
Picasso yanıtlar.
"Hayır bayan yanılıyorsunuz... Tüm sanat hayatımı aldı..."

Funda

E=mc²
Tepki
9
:worshippy: Şapka çıkartan bir ifade yoktu Erkan Bey...İdare edin lütfen ....:)

Not: Çok beğendim....

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@panografik

Evet ben de bayıldım. Özellikle günümüzde grafik tasarım mesleğine farklı gözle bakanların okuması gereken bir hikaye.

Funda

E=mc²
Tepki
9
kadın parayı vermiş mi acaba..Yoksa bizim mesleğe olan bakış açılarını değiştirebilmek için picasso mu olmak lazım..:D

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@panografik

Kadının parayı verdiğini sanmıyorum. Bazılarının "GRAFİKÇİ" dediği gibi, gidip köşedeki başka bir "RESSAMCI" ya 10 dolara yaptırmıştır bir resim :)

Funda

E=mc²
Tepki
9
@Erkan_Nehir

Keşke yaptırsaymış diyelim..sizin örneğinizden yola çıkarak başka bir pencereden bakacak olursak; picasso öldükten sonra bilmem kaç katına satardı resmini..değer biçmek zor olsada.....

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@panografik

İşte asıl sorun burada başlıyor. Gözümüzün önündeki değerleri farkedebilmek için, onları kaybetmemiz gerekiyor malesef. Eğer hayattaysanız sanatınızın değeri gerçeğinden çok uzakta görülüyor ve ciddiye alınmıyor. Bu öngörüp ciddiye alanlar ise, bizim hitap etmemiz gereken vizyonu geniş insanlar olmalı.

Funda

E=mc²
Tepki
9
Sanatınızı yaşamsal endişelerinizin arasında icra etmeye çalışıyorsanız yaptığınız işten çok, hayatta dik durmak adına profesyonelleşiyorsunuz zaten..Bir elin parmaklarını geçmeyen o vizyonu geniş insanların arayışınıda çoktan bırakmış oluyorsunuz....

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@panografik

Merak etmeyin. Çizginizden sapmadığınız sürece aramanıza gerek yok. Onlar sizi bulur :)

Funda

E=mc²
Tepki
9
Hemen kendimi, kendi söylemlerimden tenzih etmeliyim..Çünkü sanatçı değilim :) Sanatçı olmak epeyce iddialı bir söz..Ama dersenizki yaşamakta bir sanattır, banada beklemek düşüyor anlaşılan :)

Not: konunun dışına çıktığım için özür dilerim..

Yukarı Alt