Eps Ai Lutfen yardim

graficocuk

Üye
Tepki
0
mrblar.

bedava hazır vectorlerin yazısını nasıl değiştiriyoruz ?

mesela indiriyorum vectoru atıyorum. sadece logo üzerinde edit yapıyorum, yazı olan kısmı direkt değiştiremiyorum aynı efect üzerinden. silmek zorunda kalıyorum ve kendim yazıyorum kötü duruyor efectsiz.

photoshopda PSD olarak attıgımızda yazı ustune tıkladıgımda oluyor. bunu ıls.de nasıl yapıyoruz yardımcı olursanız sevinirim

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Bazı hazır eps yada .ai dosyalarında yazılar convertlenerek kayıt edildiği için değiştiremiyoruz maalesef..Hatta bildiğim kadarı ile cogu bu şekilde..Bu durumun sebebi olarak düşüncem aynı fontun bilgisayarınızda bulunmaması durumuna önlem...Aksi durumda text aracı ile seçime açık gelir ki metin değiştirme işlemini yapabilirsiniz..

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
@graficocuk

Aslı hanm'ın dediklerine ilaveten. Gördüğünüz çalışmadaki yazıya benzer fontla kendi yazınızı yazın. Sonra malüm çalışmadaki yazı yada fontlardan (efektli olanlardan) birini seçin.
Layer paletinin açın. Seçili layerinini görün. Sonra bu layerin sağ tarafındaki yuvarlağı alt tuşuna basılı olarak, kendi yazdığınız yazının layerindeki boş yuvarlağa doğru sürükleyin. Böylece o yazıya uyarlanmış bütün efekler, sizin layerinize geçecektir ki eğer efektler düzleştirilmemiş ise.

Yani efekt ve filtreler yazıların convertlenmesi gibi expandlanabilir ai'de. Bu durum yoksa dediğim işe yarar.

Ama bir yerde zaten internetten indirdiğiniz nesne ve vektörleri olduğu gibi kullanıyorsanız orada da bir sorun var demektir. Onlar bizim kullanmamız için değil inceleyip benzerlerini yapabilmemiz için konuluyor. Bu durumu da göz ardı etmeyelim.

graficocuk

Üye
Tepki
0
başka kolay yolu yokmu hocam. ben indiriyorum mesela bir vector, kendim ona benzer yapmaya uğraşıyorum ama zamanım çok gidiyor ve sonuç kötü oluyor.

örneğin bir logo çizdim ve bu logoya yazı yazıcam Logo = grafikerler.org mesela. bu txt i sıfırdan nasıl güzel bi sekilde vectorel yapıcam dokuman yada tavsiyeniz var mı çok teşekkürler

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
@graficocuk

Yani zaten amacımız bu tür şeyleri yapmak daha iyisini yapmak. Bunun onlarca yolu var hangi yazılımı kullanıyorsak ona göre bilgi ve deneyimimizi arttıracağız.

Ben açıkcası hazır tasarım kullanan insana kesinlikle grafiker demem. Ha kenarda köşede küçük bir desen için olabilir. Ama tasarımın genelinde kullanılıyorsa orada büyük bir sorun vardır. Kötü olsun sizin olsun benim meslekte düsturum budur.

Bunun için internette onlarca yüzlerce ders var. Hatta youtube aradğınız şeyi yazsanız onun hakkında bile ders çıkar. Ama hepsinden önemlisi neyi yapacağımızı bilmek bu da tasarım bilmekten geçiyor.

Yukarı Alt