Eşitlik

uzman1991

Üye
Tepki
0

Birde böyle birşey yaptım. Çok mu amatörce sizce :)

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Her zaman adil değilse adı "eşitlik" olmaz o zaman. Paylaşım mı demeli bilemedim, o sözcüğü değiştirmek gerek bence.
Fena sayılmaz grafik olarak, grafiker değilim , sadece resim ve estetik olarak bakıyorum tabi.
Elinize sağlık. Devam, yeni çalışmaları bekliyorum.

uzman1991

Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim yorumunuz için :) Boş zamanlarımı afişe zaman harcıyarak dolduruyorum :D

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba Uzman;
Gunel Hocam'a katiliyorum, esitlik var ise vardir, adil olmayan bir esitlikten soz etmemiz imkansiz, dolayisiyla slogan isabetiz secilmis calismamizda, ote yandan vermek istedigimiz mesaj da gorsel acidan somut olarak verilememis, terazide ince bir espiri kullanilsaydi kisiye daha yerinde bir mesaj iletilirdi ve sloganimizda da keza ince bir espri verseydik, gorseldeki espriyle slogandaki espri birlesir ve boylece sizin calismanizin Ana Temasi ortaya cikardi. Ben affiniza siginarak ayakustu ornek maksadiyla bir grafik hazirladim.
Mesela Kadin Erkek esitsizligine (Kadin-Erkek Esitligi, bakin bu soylem kalibi dahi once Kadin ile basliyor,onlarla nasil esit olacagiz ki : ))) ) dair bir mesaj, kitleye gorsel acidan boyle iletilebilir.
Burada Ataerkil toplumlarda erkeklerin kadinlar uzerindeki baskisini vurgulamaya calistim misal.Amacim slogan ve mesajin niteligini size algilatabilmek tabii ki, sakin yanlis anlamayin.

(Not: Calisma CMYK oldugu icin IE7 ve altinda goruntulenemiyor, bunu ya IE8 ya da Firefox ile inceleyebilirsiniz, sadece basit bir ornektir)
(Feministlere dair bir gorsel oldu bu)

Ozgul

Üye
Tepki
57
Hakan Bey, harika olmuş yine.:) Sizin çalışmanıza yorum yazmak sayın Uzman'a saygısızlık olur mu bilemedim ama sonuçta eleştiri yapıcı olduğu sürece sorun değildir fikrimce.

Sayın uzman; sloganı ben de beğenmedim. En azından çalışma ile uyumlu değil. Grafik ya da slogandan birinin mutlaka elden geçmesi gerekiyor.

Emeklerinize sağlık, iyi çalışmalar.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tesekkur ederim size , bu ornek uzerinden yeni bir gosel hazirlar belki arkadasimiz, bu sebeple yararli olan hicbir sey olumsuz algilanmamali.

uzman1991

Üye
Tepki
0
Hakan bey ilginizden dolayı çok teşekkür ederim verdiğiniz örnekle dahada açıklayıcı olmuş... Anlatmak istediğinizi çok iyi anladım... Bundan sonraki afişlerde görüşmek üzere :)

Yukarı Alt