Farklı Kaydet

Tepki
1
Selamün Aleyküm, Arkadaşlar, Farklı Kaydet penceresinde, cember içine aldığım bu ayarın fonksiyonu nedir, ne işe yarıyor?, yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
19
fontların convertlenmesi gibi bir özellik galiba sanırım corel de bu özellik daha bilgili olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Bu özelliğin anlamı, üzerinde şekil değişiklik ve deformasyon yaptığınız bir fontun görsel üzerine gömülmesini yani bir anlamda convert edilmesini sağlar. yani TrueDoc kategorisine dahil olmayan değiştirilmiş veya sonradan eklenmiş bir sembolü, değiştirilmiş hali ile bozulmadan değiştirilmiş olarak kalmasını sağlar.
Fakat bazı fontların telif hakları unsuru taşıması sebebi ile bu özelliği kullanmak yerine tasarım tamamlandıktan sonra fontları convert etmenizde fayda var.
Bu özelliği digital bir yazıcıdan çıktı alırken kullanabilirsiniz eğer yazıları convert etmeden çıktı almak istiyorsanız.
Kullandığınız bazı türkçe karakterler eğer convert edilmemişse (ş,ç,ö,ğ,ü vs.) yazıcıdan noktasız olarak çıkacaktır. Bu özellik çıktı alma esnasında Türkçe karakterlerin düzgün olarak çıkmasını sağlar.

Tepki
1
Erkan bey, çook teşekkür ediyorum, ben şunu anlıyorum, yazdığımız bir yazıyı(tasarım) başka bir bilgisayarda aynı biçimde açılmasını istiyorsak, en iyi yöntem Convertlemektir, değil mi?, benim anladığım bu, tekrar teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Seyit Tiken
Evet. baskıya giden veya başka bir bilgisayara orijinal dosya olarak gönderilen her tasarımda yazılar convert edilmelidir. Ama dediğim gibi sorduğunuz yöntem fotokopi/digital makineden cıktı alırken kullanılır.
Baskıya veya başka bir makineye gönderirken yazı üzerine sağ tık yapıp Convert to curves yapmanız gerekir. veya ctrl+q

Yukarı Alt