Flash'a uygun en iyi dosya uzantısı hangisi?

kahramu

Üye
Tepki
2
Merhaba Flash'ta çalışırken özellikle de diğer vektörel programlardan grafiksel dosyalar getirirken hangi uzantı olarak getirmemiz gerekiyo ben yaptığım tüm çalışmaları ıllustrator programına atıp export yapıyorum ama mesela Corel'de çalıştığımda ıllustrator e atmak uzun geliyor yani bir de .png formatı var ama hangi formatta getireceğimi bilmiyorum ya da hangisi en kaliteli oluyor..
Mesela Corel'de çalıştık hangi uzantı ,Freehand'de çalıştık hangi uzantı ile getirelim Flash a..
teşekkürler...

Tepki
100
corel çalışmanızı "export" veya "save as" yaparken dosya formatınızı "Aİ" olarak kaydedebilirsiniz..

Tepki
4
flashta vektörel programlardaki gibi yüksek kaliteli dökümanlar kullanmanız önemli değildir, önemli olan sayfa açılışlarını geciktirmeyecek, boyutu minimum düzeyde tutabileceğiniz kaliteyi yakalamaktır, bunun için de kullanacağın dökümanlar gif,jpg,png olması tercihimdir,

illustratordeki çalışmanı flashta kullanmak için kaydetmek istediğinde; png uzantılı export etmen daha uygun olur, çünkü düz şekil olmayan, girintisi çıkıntısı olan vektörleri diğer formatlarda kaydettiğin zaman transparan seçili olsa da arkaplan beyaz olur, flasha attığında sorun yaşarsın, mesela siyah olan arkaplana bu resmi eklediğinde resmin kenarları beyaz görünür, pngde böyle bi sorun yoktur, şeklin arkaplansız kaydedilir, flasha import ettiğinde de kolaylıkla efek ve hareket sağlayabilirsin,

bu şahsi bir yorumdur, hatalı bir bilgi varsa düzeltmenizi isterim

Tepki
25
benim önerim freworks programını kullanmasını biliyorsanız vektör çalışabilirsiniz ayrıca ctrl +c ile flash a crt+v ile yapıştırabilirsiniz grublu gelecektir içine girip rengini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz freworks çıkışı png dir bilginiz olsun

Yukarı Alt