flexo baskı teknolojisi

Gr@fik

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar

bir çok arkadaşımız flexo baskı sistemini bilir. Fakat nasıl işlediğini nasıl bir grafik çalışması yapıldığını bilmezler.bu konumuz biraz bilgilendirici hemde bu konuya hakim olan arkadaşlarımızın bilgisine başvurmaktır.

Flexo sistemi baskı sistemi baskı kalıpları olarak klişe diye adlandırılan nylonprint malzemeler aracılığı ile anilox merdanelerden kağıda transferi ile ortaya çıkan bir sistem.

*nylonprint klişe

esnek yapıda malzemesi olup degrede geçişlerini %2-100 arasında olan diğer klişelere göre çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir baskı hazırlık ürünüdür.

*anilox

seramik kaplama bir merdane olup boya haznesinden boyayı alarak klişe ye transferini gerçekleştirir.anilozların üzerlerinde mikrondan daha küçük göz ile görülemiyecek kadar deliklir vardır bu deliklerin genişliğine göre aniloxun değeri ortaya çıkar ve boya miktarı alımı bu oranda değişkenlik gösterir.

*baskı öncesi çalışma

şimdi gelelim en can alıcı noktaya grafik hazırlanırken aynı ofsette basılacakmış gibi hazırlanır fakat rulo olarak basılacağından montajlaması makinenin ebadına ve klişenin bağlanacağı merdanenin ebadına (zed'e) göre değişir.
Klişenin kopma,yürüme,geçiş ayarı denilen bir ayarı bulunmaktadır.
Bu vektörel yapılan çalışma degredelerinde %0 olan bölgeyi %2 - %100 arası yaparak kopma veya yürüme denilen olayı çözüyoruz.

Soru: Işte arkadaşlarım benim sıkıntı yaşadığım konuya geldim bu geçiş ayarları fotoğraf üzerindede yapılmakta photoshop yardımı ile örneğin bir gökyüzü veya şelaleden akan su bu fotoğrafların yürümeleri nasıl yapılıyor bununla ilgili bir arkadaşım bana yardımcı olursa çok mutlu olacağım.

Yukarı Alt