Grafik-tasarım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım?

Bortacine

Üye
Tepki
0
İyi günler ağabeylerim.Konuyu "Eğitim" ile ilgili bölüme açacaktım fakat birden fazla ve farklı konularda soracağımdan dolayı sohbet bölümüne açmak istedim.Hata yaptıysam affola.Forumda yeniyim;Mazur görürseniz sevinirim.Sorularımın karışmaması amacıyla madde madde yazmak istiyorum.
1)Yaşım 14.Sizce Grafik tasarıma başlamak için geç mi kaldım?
2)Hangi programlarla başlamalıyım sizce?(Freehand ve Adobe Illustrator mevcut.İkiside lisanslı)
3)Öğrenmek istediğim programı nereden öğrenebilirim?Sanırım sitede mevcut video anlatımları var.Bunlarla çalışıp öğrensem verimli olur mu?
Sorularımla sizi sıktıysam özür dilerim.Yukarıdaki sorulardan birinin bile yanıtlanması benim için kârdır.Bu konu ile ilgili bilgim neredeyse 0.Oyun oynamak yerine kendime bir şeyler katmak istediğimden dolayı bunu yapmayı istiyorum.
İyi forumlar dilerim;
Teşekkürler.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
sorularına cevap vermek istedim :)
1. Ben 28 yaşında başladım gerisini sen düşün
2. Photoshop - İllustrator - İndesign .. İllustrator herşeye yeter ama freehand ve corel draw ve quarkpress de kullanabilirsin ayrıca zamanla 3dmax yada cinema 4d de lazım olacak :)
**photoshop pixel tabanlı bir programdır yani görüntü işleme yaparsın ama mutlaka bilmelisin
corel - freehand- illustrator vector tabanlı bir programdır .
3. Öğrenmek istedikten sonra forumumuzda makale ve video anlatımları mevcut ayrıca başka sitelerden de araştırma yapabilirsin google çok büyük bir kaynak.Kursa da gidebilirsin öylece daha programlı bir şekilde tasarım programlarını öğrenebilirsin :)

Yukarı Alt