Grafikerin logosu nasıl olmalıdır?

Tepki
17
Selamlar arkadaşlar. Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum... Günlerdir bu konu üzerine düşünüyorum. Kendime ait bir logo/imza tasarlamak istiyorum ama terzi kendi söküğünü dikemez misali hiç bir fikir üretemiyorum. Grafik tasarımı anlatan logo çok farklı olmalı diye düşünüyorum. Ama o farkı bir türlü tasarıma aktaramıyorum.

Sizden ricam bu işin bir yordamı var mıdır? Neleri önemsemeliyim? Neleri ön plana çıkarmalıyım? sorularına birlikte cevaplar bulabilmemiz. Böylece ben dahil kendine logo ya da imza tasarlamak isteyen arkadaşlarımıza da yol gösterebiliriz.

Şimdiden teşekkürler ediyorum...

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
Uzman değilim ama bir demet yıldız şekline yakın bişey olabilirmi ?

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
1.573
Hayır Demet,

AD ve SOYAD ının birleşik anlamından.

"Tabi gerçek ad ve soyad kullanıyosan bunu önerebilirim.."

Şekil olarak bir yıldız demeti şekli yani...

Tepki
17
@Şener CANÖZ

Evet gerçek adımı ve soyadımı kullanıyorum. Bu fikir gerçekten çok hoşuma gitti. Bununla ilgili birkaç tasarım deneyeceğim, teşekkür ederim :)

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
14
Öncelikle soyadında bir sembol ismi olduğu için tasarımına espri katmak daha kolay. Güzel bir el yazısı karakterinde yapıp yıldız yazısındaki "d" karakterinin orta boşluğunu yıldızdan yapabilirsin. Yapacağın logo, müşteri ile ilk görüşmen gibidir. Gören insana nasıl ve ne tür tasarımlar yapabileceğinin işaretidir. Anlatıyorum ama benim hala bir logom yok, orası ayrı :)

Tepki
17
@Erkal ÇOŞKUN

Dolayısı ile grafiker de kendi logosunu yapamaz, yani kısmen (Olmadı bu :D: )

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
En güzeli tipografik bir logodur. Hiç ambleme girmeyin dediğiniz gibi zorlanıyorsanız. Çünkü çıkacak sonuç ortalama bile olsa kişisel marka değeriniz üstünde kötü etki yapar. Atıyorum adınız aynı fontun lightıyla birleşik olarak da soyadınız bu fontun boltuyla yazın güzel bir renk verin. En klasik ve garanti yöntem budur.

Yukarı Alt