Merhaba
dauntless014 ;
Öncelikle mesleğimizin çok hassas bir meslek olduğunu asla unutmamalısınız. Mesleğimizde yaptığımız kişisel işler bile, çoğu zaman toplum veya kişiler tarafından negatif yönde değerlendirmelere tabi tutulmaktadır ve bu düşünebilen her insanın rahatlıkla yapabileceği, ulaşabileceği bazı sonuçlara varır.
Nasıl ki, bir televizyon yapımcısı veya sunucusunun ağzından çıkan her kelime önemliyse, bir grafikerin çalışacağı ve yapacağı çalışma da o derece önem arz eder. Bir izleyici olarak, birçok kez bu tür olaylara şahit olduğunuzdan eminim. Gündemde ve magazin dünyasında sürekli yer bulan birçok ünlü sima, ağzından kaçırdığı tek bir kelime için, gözden düşer veya toplum tarafından tepkiyle karşılanır.
Şimdi çalışmanıza gelelim, ben sayfayı ilk açtığım zaman gördüğüm görüntü ve algıladıklarım pozitif bir durum değil. Bunu ben yaşadım, bakalım bu sayfayı ziyaret edecek olan diğer üyelerimiz ve arkadaşlarımız da aynı şekilde bir negatiflik yaşayacaklar mı, bunu hep birlikte göreceğiz.
Bazen anlatmak istediklerimizi, karşı tarafa hissettirmek ve gösterebilmek için en doğru materyalleri kullanmamız gerekirken, yanlış objeler kullanma yanılgısına düşebiliriz. Bunu sadece siz yapmıyorsunuz, birçok grafikerin düştüğü bir durum.
Bu yanlışlara düşmemek için, yapılan çalışmada, değer yargılarına, renk tercihlerine, kelime anlamlarına azami özen göstermeniz gerekmektedir. Anlatmak istediklerimizi en doğru şekilde anlatmanın yolu, en anlaşılabilir şekiller, renkler ve objeler seçmekten geçer.
Yukarıda yer alan çalışmada, grafikerlerin yaşadıkları zorlukları anlatmaya çalıştığınızı söylemenize rağmen, ben başka bir şey algıladım.
Şimdi size soruyorum;
1- Zarfın içinden neden Türk Bayrağı çıkmaktadır?
2- Yukarıda çalışma yapan obje, neden Türk Bayrağı üzerindedir?
3- Türk bayrağının kullanımı hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?
4- Grafikerlerin zarflardan çıkan zorluklarla, ne ilgisi bulunmaktadır?
5- Bu işi profesyonel olarak mı, yoksa amatör olarak mı, yapmaktasınız?
Bu soruları kendinize sorunuz ve cevaplayınız lütfen, sonra paylaşmak isterseniz buraya da yazabilir, bizlerle paylaşabilirsiniz...
İyi çalışmalar...