Merhaba Semira.
Yapmış olduğun çalışmayı görünce birkaç şey yazmadan edemedim.
Bu konuda çok acemi olduğunuzu yazmışsınız, evet bunu etütden anlıyorum.
Ben olsaydım, logo yapmaya başlamadan evvel:
1: Logoyu nereye yapacağım?
2: Logoyu hangi amaçla yapacağım?
3: Logodan maddi-manevi beklenti durumum nedir?
4: Logonun hitap edeceği kesimin kültür düzeyi nedir?
gibi durumları değerlendirirdim.
Örneğin bu online eğitim veren bir grafiker okuluysa, bu logom da bu forumu anlatmalı.
Logoya baktığımda forumda ağırlığın ne olduğnu anlamalıyım.
Misal forumda en canalıcı bir bölüm seçip onu da yansıtabiliriz.
Ben çoğu çalışmayı inceledim, nedense çoğu arkadaşımız G üzerinde çalışıyor, çoğu kimsenin aklına farklı birşeyler gelmemiş ve şuana kadarki çalışmalar şahsen bana sunulsaydı muhtemelen çoğunu elerdim.Böyle olmamalı.
Birşeyler yaparken onun hakkında araştırma yapmadan işe başlamamalı.Bilirsiniz ki Güzel Olan, detaylarda gizlidir.
Sonra ÖZGÜN olmalı çalışmamız.
Demem o ki sizin çalışmanız bana birşeyler anlatamıyor, diğer birçok çalışmadaki gibi.
Muhtemelen buradaki pembe figürün hatta soldaki "G" nin sizin için birer anlamı vardır yalnız bizler de çalışmanıza bakınca sizin anlamlandırdığınız şekilde algılamalıyız çalışmanızı, zira sanatçı sanatı kendisi için değil toplum için yapar.Çünkü insanın kendi bildiklerini tekrar kendisine anlatmasının bir mantığı yoktur."Sanat" terimindeki anlam bu amaçtan doğar.Sanat Önce Toplum İçin Yapılır.
"G" hakkında harika fikirleriniz varsa birkaç deneme daha yapmalısınız, yoksa farklı bişeyler denemenizi tavsiye edeceğim. Örneğin illa G olacaksa ben şuan G ye bakınca yan duran Açma/Kapama anahtarı aklıma geliyor,bilirsiniz işte, genelde kumandaların üzerinde olan kırmızı tuş, sonra yanına bir slogan "Forumunuz Açık Olsun..." gibi.Tabii ki bu sadece şimdi bakınca aklıma geliverdi, daha birçok şey olabilir.
Sonra CMYK 4 uzun kuşak düşünelim, 1 adet de G, sonra bu kuşaklar sağdan sola dalgalanarak uzansın gelsinler ve G yi oluştursunlar gibi.
Sonra yine "G" için bir iskelet çizebiliriz, sonra içini birçok farklı renk tonlarıyla kare kare doldurabiliriz.
Ya da:
Yine güzel bir font ile "G" yazalım sonra "G" yi 3'e bölelim, sonra 3 rengi RGB ile dolgu yapalım , içlerine kaliteli bir ifadeyle renk kodlarını yazalım ki bakan RGB'yi kastettiğimizi anlasın.Sonra bu G nin yanına esprili sloganımız. "Realist Grafikerler Birliği" gibi birşeyler olabilir şekildeki gibi.
Kaliteli Düşürsek daha birçok fikir gelecektir aklımıza.
Zamanımız hala çok nasılsa, acele etmeye lüzum yok, yavaş yavaş, ince ,derin düşünerek birşeyler yaratmaya bakmalı.Tabii ki bu iş bu kadar çok önemseniyorsa.
Burada yazdıklarım esasen geneldir, fikir almak isteyen herkes için yazdım.
Başarı Dilerim.