Grafikerlerin Maaşı

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
28
Arkadaşlar Bir Grafiker veya Grafik tasarımcısı nın Maaşı Şu anki Şartlara Göre Nasıl ? Aldığınız Maaş İhtiyaçlarınızı Karşılamaya Yetiyor mu ? Ben bu işlerde daha yeniyim. kendime birt meslek seçmek istiyorum. Okulda kısa bir süre grafikle uğraşınca bu işi yapmaktan zevk aldığımı fark ettim ve ilerdeki mesleğimin grafikerlik olabileceğini düşündüm. Tabi düşünmekle olmaz birazda araştırma yaptım. ama şu maaş işi kafama yatmayan kısmı. aslında grafikerlerin maaşlarının yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. çünkü belli bir sanat icra ediyorlar. Arkadaşlar sizden rica etsem herkes bir maaşı hakkında ve bu iş hakkında biraz bilgi verebilir mi ?

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@DarkNight
Sayın DarkNight, doğrusunu söylemek gerekirse mesajınıza tam olarak bir anlam veremedim. Siz gerçekten büyük bir haz ile severek yapacağınız, bu camiaya sunacağınız eserlerinizi "işte bu benim eserim, bunu ben yaptım" diyerek göğsünüzü kabartacağınız bir meslek mi arıyorsunuz. Yoksa daha çok maddiyata dayalı booolll gelirli bir "iş" mi arıyorsunuz? Konunuzu açmaktaki amacınız nedir?

Bence siz Grafik/Grafikerlikten başka bir iş arayın. Bu iş hakkında benim verebileceğim bilgi bu kadar, sağlıcakla kalın...

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
28
ben sevdiğim mesleği yapmak istiyorum ama bunun parası çok düşük olursa baya maddi sorun yaşarım diye düşünüyorum. benim bu konuyu açma sebebim şu anki piyasada çalışan arkadaşlarımızın aldığı maaşı öğrenmek ve bu meslek hakkında bilgilenmek. kendimi iyi ifade edemedim galiba bu yüzden yanlış anlaşıldım.

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@DarkNight

Sevgili DarkNight;

Yaşar Bey'in mesajı çok yerinde ve anlamlı olmuş ve çok beğendim.

Grafikerlik ; yetenek isteyen, eğitim isteyen ve en önemlisi bu mesleğe gönülden aşk gerektiren bir meslektir. Bu meslekte başkasının bir yılda kazandığını bir saatte kazanan da var, asgari ücretten bile az maaşa çalışan var, bu meslekte çok yetenekli olduğu halde aç gezeni var, hiç bir halttan anlamadığı halde bol kazananı da var, mesleğinin gerçekten erbabı olup ta çok kazananı da var...

eğitim, yetenek, bilgi ,beceri, aşk ve daha aranacak bütün vasıfların hepsi tam olsa bile bu meslekte hele ki Türkiye şartlarında yine karın tokluğuna çalışma ihtimali var..

Ama ben alıntı yaptığım mesajınızdan aslında farkındayım ne öğrenmek istediğinizi.. Ben bu işi seviyorum, ilerde mesleğim olarak düşünüyorum, ortalama ne kazanırım diye soracak olursanız; maaşlar asgari ücretten başlıyor ve artık gerisi sizin yeteneğinize, aşkınıza, varsa patronunuzun insafına ve şansınıza kalmış bir durum var..

Ben zengin olmak istiyorum, rahat yaşamak istiyorum diyorsanız bence geleceğinizi şansa bırakmayın.

Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

:)

hawfar

Üye
Tepki
0
Ben de yeni başlıyorum grafikerlik eğitimine ancak bunu bir meslek olarak değil de ufak bir harçlık olarak yapmak istiyorum.Bilgisayar mühendisi 1. sınıf öğrencisiyim ve de çalışmam gerekiyor maddi durum kötü.Ders programı uymadığı için iş bulamıyorum küçük bir şehirdeyim.Lafı fazla uzatmadan sizce ek gelir olarak grafikerlik yapabilir miyim? 300 400 gibi bir para yeterdi.

Yukarı Alt