Gripken araba kullanmak, alkollü kullanmak kadar tehlikeli

Tepki
7
Gripken araba kullanmak, alkollü kullanmak kadar tehlikeli

Gripken :) araba kullanmanın, iki kadeh alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçmek kadar tehlikeli olduğu bildirildi. Daily Telegraph gazetesindeki habere göre, İngiltere'de simülatör kullanılarak yapılan araştırmada, ağır soğuk algınlığı veya grip geçirirken araba kullananların tepki gösterme yeteneğinin, sağlıklı sürücülere oranla yüzde 10 daha az olduğu belirlendi. Bu durumun, saatte 60 kilometre hızla giden bir hasta sürücünün fren yapmadan önce fazladan 2 metre daha gitmesine yol açtığı gözlendi. Araştırmada, gripken sürücülerin tehlikeleri de daha az algıladıkları belirtildi. Avustralya'da yapılan bir başka araştırmada iki kadeh alkolün tepki gösterme süresini yüzde 10 azalttığı saptanmıştı.

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
76
İlginç bir saptama. Demekki hasta hasta araba kullanmayıp işe gitmicez :D

Paylaşım için teşekkürler..

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
89
Güzel bir araştırmaymış.Grip olduğum zaman patrona söleyim ben. Grip oldum araba kullanamıyorum bugün gelemiycem deyim :D

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
76
Abdullah öyle deme bence :D zararlı çıkabilirsin. Taksiye atla gel veya otobüs, minibüs ile gel diyebilir :D

Ama biz ne yapıyoruz? Bilinçli insan olarak, arabamı kullanamıyorum, taksiciyi ve diğer taşıma araçlarındaki insanları hasta etmeye hakkım yok. Yürüyerekte gelemeyeceğim için gelmem mümkün değil diye kıvırıyoruz :D

Yerse..

Yukarı Alt