İddialı Yeni Bir Çalışmam (Gerçeğinden Daha Gerçek Daha Harika)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Modelleme: 2.30 dk
Yazılım: 3D Max -VRay-PS
Açıklama: Bu defa farklı birşeyler çizmek istedim.Şu dönemler aklım aşırı trajediye kayıyordu, bu meyillilik haliyle çalışmaya da yansıdı.Bu defaki sahnemiz PC yi hakikaten kastı, hatta yapmak istediklerimi yapamadım(Namlunun ucuna sarılmış kanlı bir mendil.)yarım kaldı fikirlerim, kaldırmadı sahneyi sistemim, geri sildim.Ama olsun, yine de kafanızdakini programa döküp sonra oturup sonucu izlemek, yani bu fikir meyvelerini tek başına toplayıp sonra birçok kişiyle afiyetle bir güzel yemek işin yapılası en 4 gözle beklenen kısmıdır.Her neyse...
Not:Final Çalışması En Altta(Afiş Hali)

Sahne:

Ham Sahne:

Pompa Mekanizma:

Namlu Kısmı:

Afiş Final:

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Gerçekten harika. Emeğinize sağlık Hakan Bey. Kaliteli bir iş.
En alttaki afişin son hali mi yoksa abstract veya paslı parkeler vs gibi bir zemin düşünüyor musunuz?
İyi çalışmalar dilerim.

Fulyam

Üye
Tepki
16
Çok güzel olmuş... Özellikte kırmızının uyarıcı rengi çok güzel duruyor... Ayak izlerini de çok süper buldum.

Tebrikler... Başarılısın...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Teşekkürler Erkan Bey. Afişin bitmiş hali sizin de yazdığınız gibi böyle olamaz.
Misal arka plana bir paslı, kirli bir texture ya da en azından afişi andıracak bir texture verilmesi gerekir, bunu derhal sezmiş, bunu gerekli görmüş, bu eksiği yakalamışsınız, ve sahne resmen bahsettiğiniz o etkiyi ZORLA İSTİYOR.
Yalnız ben de MAX sahnelerine asla fazla müdahale etmem, zemindeki ışığı, gölgeyi yoketmek sahneye bir haksızlık olacaktır, ve aslında sahneyi bitirip direkt koymak en iyisidir.
Çünkü bu modelleme bir sahne neticede.Herşey çizim, herşey sizin emeğiniz, modellediğiniz herhangi bir max sahnesinden afiş yapmak pek alışılageldik değil.
Bunu ben de tasnif etmiyorum.
Fakat dediğiniz gibi olursa , hakikaten çok gerçekçi ve kaliteli bir afiş olurdu.
Teşekkürler.

Size de teşekkürler Fulya Hanım.
Çok incesiniz...
Elimizden geldiğince...

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
Elinize emeğinize sağlık Hakan Bey.. Çok güzel görünüyor.. Sadece ayak izlerinin altındaki izlere takıldım.. acaba zemin yansımasımı.. ? teşekkür ederim.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Teşekkürler Ahmet Bey yorumunuz için.
Hayır zemin yansıması değil benim tembelliğim olsa gerek.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
o izler ilk bakışta bana kişinin kan kaybından bitap düşüp ve ayağını sürüyerek yürümesinden dolayı bıraktığı sürtünme hissini uyandırdı. Bu arada sanırım konu hayali de olsa hastane de geçiyor. ya da o tarz bir yerde. Zemin bu yalın haliyle o soğuk hastane koridorlarını çağrıştırıyor. (daha önce bahsettiğim paslı zemine alternatif olarak bu da ürpertiyor açıkcası)

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
43
Elinize sağlık uğraş vermişsiniz.

Tüfeğin modellemesinde özellikle kabzasında genel bir sorun var gibi. Sağ ve sol taraflar arasındaki birleşimde köşeler oluşmuş. Sanki 2 boyutlu bir çizimi çekip bevel verip sündürmüşsünüz gibi.Sanırım bunun sebebi referans resminizin kenarlarını altını üstünü görememeniz.
Onun dışında modeli gerek maxde kanallar gerekse de fotoşopta harmanlama modları yardımıyla biraz kirletirseniz çok daha gerçekci gözükecektir. Bu şekilde aşırı temiz duruyor.

Bunlar halledilirse 10 numara iş olacaktır. Baskı tasarımdan zaman bulup 3D ile ilgilenebilip ortaya iş koyabildiğiniz içinde ayrıyetten tebrik ederim.

Kolay gelsin.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Yorumunuz için teşekkürler Erkan Bey.
Sizin bahsettiğiniz izler kan kaybı sebebiyle ayağını sürüterek yürüyen bir kurbana ait, ve evet sahneyi hastanenin lab.'ı olarak düşündüm, o yüzden bu saflıkta bir cinayet var.
Ahmet Bey'in kastı ise ayak izlerinin altındaki siyah gölgeler sanırım, ben onu kastettiğini varsayarak cevaben tembelliğim dedim.
Teşekkürler tekrardan size.
Eleştriniz için çok teşekür ederim Gürhan Bey :)
"Sağ ve sol taraflar arasındaki birleşimde köşeler oluşmuş gibi... "
Burada kastettiğiniz durumun bir sorun oduğunu nitelendiriyorsanız bence yanılıyorsunuz,ya da tam inceleyemediniz, kabzadaki üst kısma dikkatli bakarsanız verilmiş bir çıkıntı var, kabza düz durduğu için görüntü sizi yanıltıyor olabilir, yeniden baktım fakat sorun göremedim.
Modelde alalen bir bozukluk olsaydı asla render almazdım.

"Sanki 2 boyutlu bir çizimi çekip bevel verip sündürmüşsünüz gibi"
Böyle yapınca bu tür modeller mi çıkıyor ortaya?
Bu bahsettiğiniz ,benim bilmediğim , hiç karşılaşmadığım,ama çok güzel bir yöntemmiş o zaman.
Bu model toplam 10 parçadan oluşuyor. +Bevel kullanmadım hiç.

"Bu şekilde aşırı temiz duruyor."
Haklısınız, üzerine gümüş plaka, marka,vidalar, kabzaya motifler eklenebilirdi, o zaman daha harika görünürdü doğru tesbit, ama bunlar için hem yeterli zamana hem yeterli isteğe ihtiyaç var, bilirsiniz işte, canınız isterse daha büyük harikalar yaratırsınız, vaktiniz olursa daha detaylı düşünürsünüz gibi.

Teşekkürler Tekrar.

ekinoks76

Üye
Tepki
4
Oldum olası silahtan tüfekten hoşlanmamışımdır. 3d max de çizdiniz sanırım tüfek güzel gerçekçi olmuş perspektif açıyı mükemmel yakalamışsınız. Çiizm emek güzel fakat o kanlı ayak izleri hoşuma gitmedi içim ürperdi inanın çizime bakmak istiyorum bakamıyorum:)

Yukarı Alt