Fatih bey ;
Afiş tasarımında dikkat edilmesi gerekenleri ben kısaca anlatmaya çalışayım ilgilenen arkadaşlara da faydalı olabilirsem çok sevinirim ;
Afişlerin amacı, çekicilikten daha çok, mesajı en kısa ve anlaşılır şekilde hedef kitleye ulaştırmaktır. Dikkat etmemiz gereken en önemli nokta ise, benzer çalışmalar arasında etkili olup olmadığıdır. Normal görüş mesafesinden rahatlıkla okunabilmelidir. Mesajı hedef kitleye ulaştırırken, anlamasını zorlaştıracak detaylar olmamalıdır. (roma rakamları) Simgeler, logo ve amblemler ilk bakışta anlaşılabilmelidir. Görsellerimiz bir bütünlük ve tam uyumluluk içerisinde olmalıdır. Yani bu tasarımı yaparken bir tasarım olmazsa olmazı olan ; Denge( Simetrik denge, asimetrikdenge) orantı ve görsel hiyerarşi, görsel devamlılık, bütünlük ve vurgu mutlaka dikkate alınmalıdır. Afişte mümkün olduğunca az çağrışımdan yararlanmakta fayda vardır. Bu mesajımızın bir bütün olarak kalmasını ve hedef kitleye ulaşmasını kolaylaştırır. ( Bunu söylemekte ki amacım, resim altında kullandığınız mavi kuşağın AKP tarafından da kullanılıyor olmasıdır ) Afiş çalışmasında sözel unsurlar olabildiğince az kullanılmalıdır. ( Burada logoyu büyük kullanmış olsaydık, altta tekrar anavatan partisi'ni kullanmak zorunda kalmazdık ) Renk bir tasarımı ortaya çıkaran yapı taşlarından birisidir. Renklerimizi de bunu göze alarak kullanmalıyız derim. Ne çok konuştum
umarım faydalı olmuştur.
Sonuç olarak, yaptığınız bu afiş çalışması benim bakış açıma göre böyle değerlendiriliyor, sokakta ayşe teyzem, ahmet amcam elbette ki bu göz ile bakmayacak bu afişe (irdelemek anlamında ) ama unutmayın ki, benim bu söylediklerim, onların bilinç altında yatan gerçekleri görebilmemdedir...
Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim...