İndesign CS5 kroslar

Arsenal

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar indesign cs5 kullanıyorum yaptığım işi pdf olarak ne şekilde matbaaya göndersem daha iyi olur ?

1) 5mm Taşma veripde krossuz göndersem mi ?
2) Yoksa indesign kendi otomatik montajı yeterli mi ? ı yalnız bu formalarda olmaz gibime geliyor ?

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Sayın Arsenal Indesign kullanmadım bilmiyorum ama görselde gördüğüm kadarıyla Indesign krosları sıfıra sıfır işin bitimine koymuş, bu şekilde doğru olmaz, işin bitiminden kesiminden 5 mm taşmalarının olması daha doğru ve sağlıklı olur.

Arsenal

Üye
Tepki
0
@Yaşar KARADENİZ

Hocam doğru görmüşsünüz fakat bazı ayarlardan tam 5mm'den kesim payına krosluyor
bu olayda var indesignde :cool: ama benim kafamı en çok kurcalayan olay şu hocam
ben matbaaya taşma paylı 5mm göndersem abiler montajlayıp filme atarlar mı ? :D

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Montaj yapıp film alırlar mı derken, şayet göndereceğiniz işler montaj gerektiren forma işleri ise elbette formaya göre kendileri yapıp gereken tarafa taşmaları kendileri verirler ve montajlı olarak filmini alırlar, fakat tek sayfa olarak gönderecekseniz dediğim gibi taşmalarını verip krosları da verdiğiniz taşmadan içerde belli ederek göndermenizi tavsiye ederim. Bu arada işin son hali tam ebadı ne olacaksa bunu da bildirmelisiniz.

Arsenal

Üye
Tepki
0
@Yaşar KARADENİZ

Teşekkürler Yaşar bey valla ne diyim ya Harikasınız, çok yardım ediyorsunuz :clap2::clap2: ne kadar teşekkür etsem azdır, şimdi hocam biz daha çok 64-32-16 sayfa gibi
işleri tasarlıyoruz mesela bir katalog,brosur gibi bu işlerde ben taşma payı verip göndersem ve tabii ki matbaa filmcisi ile irtibata geçerek nasıl olacağını anlatsam kendileri forma düzenini yaparak montajlayacaklar doğru mu anladım ?
Hocam birde zarf,antetli gibi işlerde bilidiğim kadarla kros koyulmuyor çünkü bunlar zaten standart A4 (antetli) oldukları için midir ? koyuluyorsa bir bilgi daha verirseniz gelişimim için yardımcı olurdunuz...

saygılar :)

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Anlayamadım Arsenal neden antetlilerde kros konmuyor, diyelim ki 50x70 baskı yapan bir makinada 1. hamur 45x64 ebada 1/4 (yani çoklu yerleşim) yapıp göndereceksiniz bunun aralarının tek bıçak mı, çift bıçak mı, aralarda taşma varmı yokmu olduğu nereden belli olup kesilecek, illaki kesim kroslarını koymak zorundasınız. Antetlilerde kros konmaz diye bir kaide yok, doğru kesim sağlam iş için her işte kros konmak zorunda. Belki istisnai bir durum olurda konmaz.

Arsenal

Üye
Tepki
0
@Yaşar KARADENİZ

50*70 için evet doğru söylüyorsunuz benim söylediğim küçük özel makineler var ya hani A4 ebadında basıyor her işi ismini unutdum o makinelerin onun için öyle dedim tamam fakat benim montaj bilgim çok az demek istediğim filmci kardeşimize bunu bildirirsek kaç adet ve neye basılacağını işin ebadını vs....kendisi montajlar doğru mu hocam ?

En azından ben bunu öğrenene kadar :D:D hiç riske girmek istemiyorum hocam anlıyorsunuz değil mi beni :eek:

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
@Arsenal
Gestetner A4 baskı yapan makinalar. Aynen öyle gerekli bilgileri verirseniz ki kitap, katalog vs. bile olsa taşmalarıyla alınır mücellite (kırım katlama) göre ebada uygun şekilde montaj yapılır, kalıpları çekilir baskıya verilir. Baskıya direkt CTP'den alınacaksa CTP ustası gerekli montajı bilgisayarda yapar ve alır.

Arsenal

Üye
Tepki
0
@Yaşar KARADENİZ

Evet adını şimdi hatırladım hatta usta ile yaptığım sohbeti bile hatırladım ahh ne günlerdi ya tabii insan askerlikden sonra afallıyor :D hocam Allah senden razı olsun
ya en yardımsever sizsiniz bu forumda.:grafikerler:

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Allah cümlemizden razı olsun Arsenal hepimiz elimizden geldiğince bilgimiz, deneyimlerimiz, tecrübelerimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım faydalı oluyoruzdur.

Yukarı Alt