İnova İletişim - Marka Adı & Logo - Hasan YILDIZ

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
164
İnova İletişim

Marka Adı : İnan KILIÇ ve Vahit KILIÇ adında iki kardeşin atılımı olan bir İletişim Merkezi için marka adı iki kardeşin isimlerinin ilk iki harfini kullanarak ve arasına bir zincir niteliğini tanımlamak için 'O' harfi koyunca bilindik bir isim çıktı ortaya 'İnova İletişim'.

Logo : Logo ise bu bağlılığı simgelemeyi gösteren bir araç olacaktı. İnova yazısında ki 'O' harfini bir zincir gibi çizmeye çalıştım. 'İ' harfine ise bir baz istasyonu gibi bir figür vermeye çalıştım. Az şekil olan sade akılda kalıcı bir şey yapmak istedim ve sonuç bu.

Değerli Yorumlarınıza..​

u-ata

Üye
Tepki
2
Öncelikle elinize emeğinize sağlık ben nacizane beni rahatsız edenleri yazmak istiyorum;
- i Harfindeki noktanın alt gövde üzerindeki formu bozması hem kırımızı noktanın etkinliğini hem de genel font karakterini bozmuş ben olsam i nin gövdesini düz bırakır noktanın dairesel hareketini daha bariz kullanırdım.
- o haflerindeki zincir ilişkisini söylemeseniz cıkmartmak zor daha cok 2.si ilkine yaslanmış gibi sonsuzluk işareti mantığında kullanılsaydı veya tam zincir gibi birbirinin içinden geçse idi daha hoş olurdu.
Ama hem i nin noktası hem o ların hareketi ve tekinin kırmızı olması ne kadar boğuyor tartışmakta yarar var.
-Son olarak kelimedeki harflerin birbirine yakınlığında sorun var tüm typo markalarda dikkat ederseniz harfler arasında normalinden daha yakın konumlandırarak metin etkisinden typo-logo etkisine geçişi sağlanır ki bu da işin zihinde kalması beğenilmesi adına önemlidir.
-Ve belki de iletişim kısmı daha ufak harflerin arası dahada acılarak baskınlığı azaltılmalıdır.
kırmızı ve gri renk seçimi sektör için isabetli ve iyi partnerlerdir. Özellikle kurumsal kimlik tasarımında size avantaj sağlar...

İyi Çalışmalar...

Grafikir40

Üye
Tepki
0
güzel bi çalışma marka gibi duruyor fakat o harfinin yamk durması beni rahatsız etti belki simetri hastası olduğm içindir bilemiyorum ama ben olsam o harflerini iç içe geçirirdm

Yukarı Alt