ismimin Bas Harfini Logo yaptim. Yorumlarinizi bekliyorum

damarabex

Üye
Tepki
0
slm ben hollandadan fatih ismimin bas harfini logo yaptim yorumlarinizi fikirlerinizi ve bu isi iyi bilen ustalarimdan kiriklarimi nasil duzeltecegim konusunda yardim rica ediyorum ilk defa burda paylasiyorum simdiden tesekkurler...

Tepki
74
Merhaba,
Herhalde Desing derken Design demek istediniz. Bu hatayı bari yurt dışındakiler yapmasa!

Mademki kutu açtık, bari biraz da eleştirelim:
F harfi daha ziyade E harfi gibi duruyor. Ayrıca fırça ile yazılmış fikri edinecek isek harfin et kalınlığında bazı paralellikler elde etmeliydiniz. Bir de bu fırça darbesi ise F'nin orta yatay çizgisi neden köşeli olsunki? Veya F'nin üst sol köşesi niye sert dönüş olsun? Bir şey çizerken fırça kullanıyorsanız bazı yerlerde cetvel kullanılmaz. Ya da daha kesin söylemek gerekirse cetvelle fırça kullanılamaz.

Sonuç.
-Yapılmış ve başarılı logo çalışmalarını gözden geçirin. Dikkate aldığınız bütün logoları, ekranda büyüterek detayları inceleyin.

-Tipografi kurallarına dikkat edin. Önce tasarımınıza uygun fontlardan manüplasyonlar yapın.

-Tasarımcı logosu için genellikle fırça kullanımı yaygındır. Kesin bir kuralı yok ama böyle bir eğilim var.Yaratıcılık, özgürlük vs. kavramları nedense bu şekilde ifade ediliyor. Ama bunu kural kabul edemeyiz.

-Sizi anlatan logo, çalışma üslubunuzu da yansıtır. Bu haliyle size kimse iş vermez. Gördüğünüz gibi durum göründüğünden de daha ciddi. Bir an evvel toparlanın.

-Bu kadar yeter. Olumlu birşey söyleyemediğim için gerçekten üzgünüm. Özellikle basit bir imla hatası, gözümde pek çok şey götürdü. Design yerine Tasarım diyebilirdin. Bu seni daha tasarımcı yapmaz ama en azından tutarlı yapardı. Çünkü Türkçe iletişim yapan bir forumdayız.

Yeni bir logo yap, bu söylediklerimi bana yedir.
Beni utandır.

başarılar.
t.ö.

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
Logoya bakıldığında verdiği ilk izlenim çok önemlidir. Alt kısımda ''DESIGN'' yazmasaydı işi kulak olan bir kurum için muhteşem bir logo olabilirdi. Çünki F ve D harfi ile harika bir kulak çizmişsiniz.

F harfi keskin, D harfi bir tarafında yuvarlak hatlara sahip, elimizdeki bu malzeme ile mükemmel bir logo inşa edebilirsiniz. ben şu an aklımda 10'a yakın logo tasarladım..
öncelikle aklınızda canlandırdığınızı, yapmaya çalıştığınızı kağıt üzerinde çizmeye çalışınız, sabırlı olunuz, tekrar tekrar çiziniz, mutlaka tasarladığınıza ulaşacaksınız,
Sonra hangi programı kullanıyorsanız o programın nimetlerinden faydalanıp, çizdiğiniz şeyleri burada oluşturmaya çalışınız,oluşturduğunuz şekillerin herhangi bir yerinde minicik bir kusur da olsa onu düzeltmeden diğer bir noktaya geçmeyiniz...

Başarılar...:)

Yukarı Alt