İstanbul 2010 Afişi

Tepki
2
Okulda sınav için yapmış olduğum bi çalışma yorumlarınızı bekliyorum.

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Fikir güzeL. ama her taraf beyaz oLduğu için fikiri ön plandan uzakta tutmuş sanki.
2010 rakamlarıda dikkatli bakmadan anlaşılmıyor, dediğim gibi sebebide beyazlar kapamış görüş alanını..

Birde Cami-minarelerin Ters duruşu farklı bir efekt koymuş ortaya ama olmasaymış daha ii olurdu he?

Yinede genel olarak güzel durmuş, gözüme çarpanlar bunlar,
çalışmalarınızın devamında başarılar diliyorum..

danisman

Consultant
Tepki
30
Camileri o şekilde kullanmış olman hiç hoş olmamış. Genel anlamda da çok başarılı bir çalışma değil. Fazlasıyla dağınık...

Tepki
31
bence de cami yerine komple bir istanmul silueti koysan ve arka planıda biraz canlandırsan daha iyi olabilir ama farklı bir yaklaşım seçmişsin daha iyilerinide yapabileceğini görüyorum

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Emre Bey,

Çalışmanızı, çalışmanızda herşeyin size ait olduğunu düşünerek değerlendireceğim.

Öncelikle ortadaki logonuz bence İstanbul'u , İstanbul'un tarihini ve kültürünü çok iyi yansıtmış.
Çok hoşuma gitti.
Hemen altındaki tipografi bence yine iyi.

2010 hakkındaki eleştrilere katılıyorum. Ve özellikle kişi bir grafiker de olsa bir toplum için en gerekli ihtiyaç olan "dini inançlar" konusunda biraz daha hasas davranmalı , bunun gerekliliğine inanıyorum.
Tepetakla aşağı bakan CAMİ'mizi çalışmamızdan kaldırırsak çalışmada herhangi bir değişiklik olmayacak zaten, hem ikisinin arada oluşturduğu şeklin de bir manası bir esprisi yok.
Daha farklı fikirler üretmeliyiz bence.
Biraz daha yaratıcı olmaya çalışalım :)
Başarılar.

Tepki
25
Dikkat ediyorum İstanbul Kültür Başkenti 2010 afişleri genellikle cami resimleri minareler kullanılıyor oysaki o kadar çok örneği varki başka nelerle tanıtılabilir farklı neler kullanılabilir hiç uygulamaya dökülmüyor bence size önerim farklı şeyler araştırmalı ve denemelisiniz.
Bu çalışmanıza yorum yapacak olursam şöyle ki: öncelikle çok gözü yoran, açık koyu dengesi var ve orta değerler hiç yok. Ayrıca simetri almanız işinizi basitleştirmiş gereksiz bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Logonun bulunduğu yerde açıklama kısmında 2010 yazısını okumayan bir insan en altta kullandığınız 2010 yazısını kesinlikle okumakta güçlük çekecektir gözden geçirmelisiniz ve farklı ifade edebilirsiniz.
nacizane fikrimdir...
daha iyisini yapabileceğiniz kanısındayım düşüncenize ve ellerinize sağlık...

Yukarı Alt