Kapak Sayfama Eleştirilerinizi Bekliyorum ..

danisman

Consultant
Tepki
30
Merhaba,

Dağınıklık söz konusu, baktığımız zaman odaklanacağım bir yer bulamadım. Karmaşık bir görüntü olunca, amacına uygun bir çalışmadan söz etmek imkansız.

Bir dergi kapağı nasıl olmalıdır, önce bunu bilmemiz gerekir, sadece bunu bilmek de yetmeyebilir, hele ki bu bir sektör dergisi ise, daha da çok araştırmalı ve üzerinde çalışmalısınız...

Daha önceden yazdığım makaleme göz atmanızı öneriyorum, umarım faydalı olur...

https://www.grafikerler.org/kapak-amp-dergi-amp-brosur-amp-monu/31325-kitap-kapagi-tasarimi-nasil-yapilir-nelere-dikkat-edilmelidir.html

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Bu deneme bir çalışma mı (ya da son zamanlarda moda olan "can sıkıntısı" tarzı mı) yoksa baskıya gidecek/giden bir çalışma mı?
Baskıya gidecek bir çalışma ilk göze çarpan hata/eksikler:
1- Kesim payı bırakılmamış. Baskıda bazı harfler ve görsel kenarları kesilecektir.
2- Bir tasarımda ilk dikkat edilmesi gereken unsurların başında imla kuralları gelir. OTOMOBIL, ILK, ILAN, EMLAK İLANLARİ vs. Bu kelimelerde imla hatası var. Eğer fontlardan kaynaklı ise uygun font kullanılmalı.
3- Orta kısımdaki anahtar görseli sanırım başka bir reklam görselinden alıntı. Üzerindeki desenlerin ne olduğu ve ne anlam ifade ettiği anlaşılmıyor ve çözünürlük kötü.
4- Özellikle en başta ve sayfa içerisinde çok fazla ve gereksiz font çeşidi var.
5- Sol alt köşedeki kırmızı şeritlerdeki desen sayfa yapısına uymamış.
6- Hem üstte hem de altta dergi ismi olması gereksiz olmuş. İsim tarih sayı bir arada olmalı.
7- Yazıların yerleşimi gelişi güzel yapılmış. Belirli oranda bir şablon içerisine oturtulmalı.
8- Dergi ismi ve ANAHTARI yazısı neredeyse aynı boyda. Sayfa içindeki font boyu başlığı geçmemeli.
9- Genel olarak bakıldığında ise, yerleşim ve font kullanımı konusunda sıkıntılar var. Birkaç dergi incelemesi yapılmalı.

Not: Bir foruma görsel yüklerken maksimum 72 veya 96 DPI çözünürlükte ve 1600 px ebatlarında yüklemeniz yeterli olacaktır.

myortam

Üye
Tepki
0
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Öncelikle henüz baskı aşamasında değil .Yeni çıkarılacak olan derginin hazırlık aşamasındayım ve ilk çalışma anından sonraki tasarımı paylaştım ve Siz değerli grafikerler üyelerinin yorumlarını almak istedim ve çalışmama bu yönde devam etmeyi arzuladım.Fikirleriniz benim için çok önemli ve eleştirilerinizin her bir harfini dikkatle kayıt altına alıyorum.ve sizlerinde desteğiyle devamını sürdüreceğim dergi kapağının baskıya girmeden önceki halinide yayınlayıp , sizlerinde katkısıyla ortaya nasıl bir çalışma çıkaracağımı hepinizin takdirine bırakıcam..

Yukarı Alt