kara kalem çalışmalarım

kappadoks

Üye
Tepki
0
her türlü yoruma açığım hocalarım. program bilgim şimdilik 0.anatomi çok bilmiyorum.diğer çalışmalara bakınca koymaya utansamda ustaların yorumlarına ihtiyacım var.4ünü geçen sene diğerleri yeni çalışmalarım.geçen sene başladım çok ara verdim.şimdi kendimi biraz bu konu da geliştirmek istiyorum.nasıl bir çalışmayla devam edersem daha iyi işler çıkartabilirim ??

danisman

Consultant
Tepki
30
Çizgilerin çok sert, daha yumuşak hatlar kullanmalısın. Gölgeleme sorunların var, bunlar üstünde yoğunlaşmayı denemelisin.

Ayrıca Tortillion kullanıyor musun, bilmiyorum ama göründüğü kadarıyla kullanmıyorsun : ) Kırtasiyelerde satılır ama bulamıyorsan kendin de yapabilirsin. Yeni çalışmalarını bekliyor, kolay gelsin diyorum...

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
Merhaba

İlk söylemek istediğim hiç bir şekilde utanma ne paylaşmak istiyorsan paylaş ya da sor elimizden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışırız. Yetenek bazı kişiler için doğuştan gelen Allah vergisi bir şeydir ama sıkı çalışarak işin kurallarına uyarak bol bol çizim yaparak sonunda mutlaka iyi işler ortaya çıkartırsın :)

çizgilerin çok sert, dereceli kalemler kullan, oran ve orantıda sorun var bunun için çok iyi gözlem yapmalısın, perspektifte ufak sorunlar olsa da işi kavramışsın....

Çizimde uygulamamız gereken en önemli şey göz ve el arasındaki uyumu sağlamaktır. Bu görüldüğü kadar zor bir şey değil, çünkü hepimiz bu uyumu sağlamayı bir bardağı tutarken, bir topu yakalarken ve ya yazı yazarken doğal bir şekilde yaparız. Gözlerimiz sandığımızdan çok daha fazlasını görebilir… ellerimizi gerektiğinde doğru kararla tam olarak doğru yöne haraket etmesi sizi şaşırtabilir... Bunu çok çalışarak sende başarabilirsin

aşağıdaki link sana yararlı olacak dersler içermektedir...

https://www.grafikerler.org/temel-sanat-egitimi/

Yukarı Alt