Karakalem- yüz ve kumaş dokusu

Şerife ERTAŞ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
65
Yüzler hayali yapılmıştır ...
Kumaş dokuları ise karşıma koyup çizdim değerli yorumlarınıza :)

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Canım yorum yapabilecek kadar karakalem bilmiyorum :) Ama kıvırcık saçlı bayanı sevdim :) Onu da mı renklendirsem birgün acaba :D

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
7
Çizgilerini çok beğendim. Ama kursa mı gidiyorsun? Pek amatör çizgiler değil bunlar, eğitim almış bir el çizimi bunlar. Biraz anlat istersen kendini.

Şerife ERTAŞ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
65
Aslı SAYILIR
Renklendir canım benim , beğendiğine sevindimm :D

Günel AYVACI
Merhaba Günel Hanım :)
Bahsedim tabiki evet kurs eğitimi alıyorum yaklaşık bir seneye yakın.
17 yaşındayım üniversite için yetenek sınavlarına hazırlanıyorum. :)
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

boo0

Üye
Tepki
5
Hayalden oldukları halde portreler daha başarılı, özellikle ton farkını kullanma şekliniz ilgi çekici. Tavsiye olarak portre gibi şeyleri hayalden ziyade gerçek modelden çalışmanız. Formun hacimsel ve anatomik yapısını daha iyi yakalayabilirsiniz. ustaların çalışmalarını incelemeniz yararınıza olur, sonuçta resim doğadan da yapılsa bir kültür meselesidir ve zaman içinde gelişim göstermiştir resim ayrı bir şey doğadaki oluşum farklıdır...

insan bildiği şeyleri daha kolay çizer. o yüzden sürekli etütler yapmak gerek. her iki çizgide size ait olduğu halde portrelerde daha rahat olmanız daha önce daha çok araştırma yaptığınızı gösteriyor zaten, elbiselerle ilgili de çok etüt yaparsanız aynı rahatlığı yakalarsınız zamanlar.

Desende önemli olan çok çalışmaktır, zamanla ustalaştığınızı göreceksiniz.

meganne

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
2
kumaş doku çizimlerini beğendim...portrelerdeki hatları da aynı stil çizebilirsen daha güzel çizimler yapabilirsin. sana acizane tavsiyem hayalden çizersen portrede gelişim kaydedemezsin benzetmeye çalışman lazım. o yüzden sürekli bakarak çizimler yap..on bak bir çiz burası çok önemlidir...hemen gölgelemeye geçme önce ana hatlarıyla yüzü meydana çıkartman sonra gölgelemen lazım. genelde bunun tam tersini yaparlar o yüzden çizgi gelişmez ! esas sanat en az çizgiyle benzetebilmeye dayanır aslında ki işin püf noktası da budur. hiç gölgeleme yapmadan çizgini geliştirmeye uğraşırsan yüzde yüz gelişme kaydedersin...:s8:

Şerife ERTAŞ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
65
Çizerken çok bakıyorum her ayrıntıyı açı taşıyarak ölçerek yapıyorum. Canlı modellerimi de yakın zamanda paylaşırım. Yüzleri imgesel için çalıştım sonuçta imgesel sınavında bir konu verilecek ve bakarak değilde hayali yüz duruş çizmem gerekiyor. Bu da ön hazırlık diyelim. :) Her canlı modelde zaman yeterse yüze de girip benzetmeye çalışıyorum. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim...

user9

Grafiker
Tepki
80
daha önceki çizimlerinden hatırladığım kadarıyla, gittikçe cesaret kazanıyorsun Şerife tebrikler. zira çizgilerde cesaret ister :)

Yukarı Alt