Katalog Çalışması (Dilek Kereste)

Tepki
25
Kapak dahil 8 sayfalık, illustrator da hazırlanmış ve baskısı yapılmış bir katalog çalışması
En önemli özelliği taşınabilir ev yapıyor olmalarıdır
Orta sayfada tamamiyle fotomontaj yapılarak (ayrı parçaları birleştirerek) evleri zemine oturttum umarım beğenirsiniz...

Tepki
0
Bu çalışmaya profesyonel bir yorum yapmak gerekiyor ama ben genel görünümüyle ilgili yorum yapacağım...

Göze hoş geliyor ve renk uyumu çok iyi ayarlanmış....

danisman

Consultant
Tepki
30
Dilek hanım renk uyumu ve kompozisyon çok güzel olmuş, herşey yerli yerinde, şurası olmasaydı diyeceğim bir yer göremedim.

Ellerinize sağlık...

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tepki
39
Belli bir tarzınız var Dilek hanım, bence bu çok önemli. Diğer çalışmalarınızı da çok beğenmiştim, bu çalışmalarınızıda çok beğendim. Ellerinize, düşüncenize sağlık. Tebrik ediyorum sizi..

Tepki
31
Taşınabilir evi görünce rahmetli Kemal Sunal Geldi aklıma hep güldüğü bir film vardı ya:) Erkinin dediği gibi bir tarzınız var çalışmalarınızda bunu yansıtıyorsunuz lacivert mavi turuncu siyah yeşil sarı bunların dışında renklerle çalışıyorsunuz buda çalışmalarınızı 1 adım öne çıkartıyor.. tebrikler dilek hanım

Tepki
4
Herşey yerli yerinde kullanılmış, renkler de çok hoş. Sadece üst kısımdaki sloganlar gölgesiz kullanılsa nasıl dururdu görmek isterdim :)
Tebrik ediyorum Dilek hanım çok beğendim...

Tepki
74
Dilek hanım,
Epey emek harcadığınız çalışmanız için sizi kutlarım. Fakat bu çalışmanızı eleştirilere sunduğunuza göre bir kaç şey söylemeden geçemeyeceğim.
1-Tasarımınızda hem nakış şeklindeki çizimleri, hem de boya sıçramasını kullanmışsınız. Her ikisini de başarılı bir şekilde uygulamışsınız. Fakat bunlar birbiri ile zıt kavramları çağrıştırır. Nakış şeklindekiler, geleneksel bir ifadeyi, boya sıçraması ise daha modern bir bakış açısını çağrıştırır. Bütünlük açısından, bunlardan sadece birini uygulamak ve genel tasarımı buna göre adapte etmek yerinde olur düşüncesindeyim.
2-Sanırım, elinizdeki fotoğrafları müşteri çek(tir)ip göndermiş. Dolaisiyle, birbirleri arasında ciddi perspektif sorunları var. Genellikle, her grafikerin sık sık başına gelen bir olaydır bu. Ayrıca fotoğraf arasında, aynı üründen yapıldıkları halde önemli renk farkları vardır. Bunlar sizin de başınıza gelmiş. Fotoğrafları, sayfa programınızda yerine koymadan önce, bu renk sorunlarını Photoshop'ta çözmeliydiniz. Eğer ağaç türleri olduğu için bu renk farkları var diyorsanız buna diyeceğim bir şey yok. Ama aynı ağaç türü ise, renkleri düzeltmek gerekirdi. Perspektif ile ilgili sorunlarda, özellikle, özellikle aynı kare içinde görülen farklı ürünleri ayrıca bir çerçeve içine alırsanız (örneğin, paletlerin olduğu fotoğraf) bu perspektif sapması gizlenebilir. Bir deneyin, bana hak vereceksiniz. Buna benzer bir sorun, ayakları kesik olarak çekilmiş manken fotoğraflarında da olur. Böyle fotoğrafları çerçeve içine alırsanız, ayakların kesilmiş olduğu hissi kaybolur.
3-"Kamelya" sayfanızdaki kamelyaların hepsi, dekupe edilmiş olarak koymuşsunuz. Fakat birincisinde kamelyanın altında gölge gibi duran bir altıgen görüyorum. Bunu kamelyanın çatısının bir gölgesi olarak düşündüyseniz, yanlış. Çünkü, kamelyanın ayaklarının zaten ayrıca bir gölgesi var. Burada tek ışık kaynağı güneş ise, gölge içinde gölge olamaz. Ama kamelyaya ait bir parça ise, (yani altlık, taban gibi) buna da benim diyeceğim bir şey olamaz! Ayrıca, gölge olarak ayrıca koyduysanız, diğer kamelyalara da tasarımın bütünlüğü açısından koymak gerekmez mi?
Son olarak, göbekteki fotoğraf kompozisyonu ile epeyce uğraşmışsınız. Emeğiniz, karşımızda pırıl pırıl parlıyor. Fakat, evlerdeki perspektif sorunları biraz can sıkıcı. Bu durumu, elinizdeki ev fotoğraflarının yetersizliğine bağlıyorum. İyi fotoğraflar, yani aynı perspektifi taşıyan fotoğraflar olsaydı, bu sorunu yaşamayacaktınız.
Bir hatırlatma: Photoshop'ta bir dereceye kadar perspektif sorunlarını çözmek mümkün. Fakat çok dikkatli olmak gerekir. Her yapı fotoğrafı, her düzeydeki perspektif uyarlamasına denk gelmeyebilir. En doğrusu, fotoğraflar çekilmeden, fotoğrafçının, sizin grafik tasarımınız hakkında bilgi sahibi olması gerekirdi. Sizin uyarılarınıza göre çekimi yapması gerekirdi. Fakat burada önceden çekilmiş olduğu belli.
Eleştirilerimin bundan sonraki çalışmalarda faydası olacak ise ne mutlu bana.
Başarılarınızın dileğiyle bol kazançlar.
Tuncer ÖZKAN

Tepki
25
@Ufuktaki_Adam
teşekkürler Ufuktaki_Adam

@danisman
çok teşekkür ederim Ozan bey sağolun...

@Erkin KARATAŞ
teşekkür ederim Erkin bey bana has bir özelliğin belli bir tarzımın oluşunu görmeniz beni mutlu etti tekrar teşekkürler...

@sercan_90
teşekkür ederim Sercan bey...

@Fatih Coşkun
bu işi ilk aldığımda benimde ilk aklıma gelen o film olmuştu "Gülen Adam" ...
teşekkür ederim Fatih bey

@Süleyman Köklü
Teşekkür ediyorum Süleyman bey öyle de denedim emin olabilirsiniz ama bu şekliyle daha yerinde olduğuna inandığım için o şekilde bıraktım...

@Abdullah YİĞİT
teşekkür ederim Abdullah bey...

@Tuncer Özkan
öncelikle öneri ve eleştirleriniz için çok teşekkür ediyorum nasıl olsa basılmış bir iş deyip işin için sıyrılma gibi bir düşüncem yok aksine her ifadeniz kulağımda küpe olarak kalacaktır çünkü eminimki bu işin ehli insanlar tavsiyelerde bulunuyor
1- bu firma iki kuşak çalışanlardır yani hem geleneksel hemde modern çizgileri taşıyor olması yadırganacak bir durum değildir bir sentez oluşturuldu
2-fotoğraf çekimleri hepsi aynı gün içersinde olmadı ve üzerinde müşteri isteği doğrultusunda bir müdahale söz konusu oldu taktir edersiniz ki bu durumda çokta yapacağınız bişey olmuyor
renk konusuna gelince üzerine atılan verniklerin renk içermesinden kaynaklı farklı
3-bunu bir gölge olarak düşünmedim kamelyanın zeminidir zeminidir. Gölge uygulaması yapılsaydı diğerlerinde de bunu uygulardım
son olarak kompozisyonda gerçekten çok büyük bir uğraş verdim elimdeki donelere göre en ii olanı çıkartmaya çalıştım mekan bulmakta renklerini ayarlamakta perspektifini ayarlamakta bir hayli zorlandım ve ortaya bu sonuç çıktı tabiki eksiklikler var bu yadsınamaz ama ben gayet memnun kaldım bundan ve müşterimde beğendi sağolsun. dediğim gibi söylediğiniz her söz benim için çok önemlidir eleştirilerle eksiklerimi görmeme yardımcı oluyorsunuz eksik olmayınız...

teşekkürler...

Yukarı Alt