Katalog Kapak Çalışmaları

Sinan KAYA

Üye
Tepki
40
Merhaba katalog için kapak çalışmaları değerli yorumlarınıza;

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
14
ilk çalışma hoş fakat diğerleri bana National Geographics dergisi imajını verdi.

Sinan KAYA

Üye
Tepki
40
@Emre Şerim

Evet Emre Bey. :) National Geographics'ten esinlendim biraz. son olarak yeşil çerçevede de karar kıldık.

gezegen

Üye
Tepki
16
Kapaklarda potansiyel var - ama hepsi bu kadar! Ne yok peki? Öncelikle karşıtlık! Nesneleri, şekilleri, yazıları ve/veya renkleri bir bakışta birbirinden ayırd etmek için göz uğraşıp duruyor. Üç örnekten ikincisinde en fazla karşıtlık olsa da yeterli değil. Bu kısmen, kapaktaki fazlalıklardan ileri geliyor. Arkaplan (fotoğraf) çok kalabalık. Ne fazla? Nesneler (fotoğraftaki irili-ufaklı börtü-böcekler)! Başka ne eksik? Beyaz/boş/negativ alan yok denecek kadar az! Gözün izleyeceği yol, patika yok! Labirentte sanki. Göz biraz nefes almalı, bir bayırdan kendini aşağıya ahenkle ulaştıracak -daracık bile olsa- bir patika olmalı.

Özet: Karşıtlık (özellikle metin karşıtlığı), beyaz alan!

Son saniye dokunuşu: Sağdaki büyük bitki/çiçek var ya, iki taraftan (sağdan ve alttan) değil de tek bir taraftan (diyelim ki sadece alttan) çerçeveden çıksın! Kalıpların (teknik deyişle dikdörtgenlerin) -iki boyutlu dünyada- iki taraftan, yani 2 boyuttan da dışarısında olmak (yani yan yana ya da üst üste/alt alta) başka, içerideyken kalıpların dışına çıkmak başka. Bu ancak tek taraftan mümkün.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
yazı karakterlerini daha ince zarif seçmeniz taraftarıyım...
ayrıca malzemeleri ya azaltın ya da küçültün
çalışmanız azıcık nefes alsın ;)

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Tepki
470
Görseller güzel ama çerçeveyi sevmedim, hapsetmiş bitkileri, derinlik, alan hissi kaybolmuş, daha ferah bir kapak olmalı konusu gereği... Huzur veren, insanı daraltmayan...

Kolay gelsin.

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
916
ellerinize yüreğinize sağlık sinan Bey güzel işler çıkarmışsınız.

Yukarı Alt