Katalog Tasarımı

daihaupt

Üye
Tepki
0
Merhabalar! Babamın işletmesi için bir katalog bastırmayı düşünüyorum. Migros, Metro gibi marketlerin dergi-katalog'larına benzer biçimde. Bunun için birkaç baskı firmasıyla görüştüm. Fiyatlar ucuz sayılmaz. Ayrıca maliyeti azaltmak için derginin tasarımını ben yapacağım. Ofis programlarını iyi bilirim. Biraz photoshop kullanmışlığım da var ama yeterli mi emin değilim. Bu iş için hazır .psd'ler veya başka şablonlar varsa işim kolaylaşmış olur. Ayrıca siz hangi programları kullanıyorsunuz. En pratik hangi programlarla yapabilirim? Teşekkürler.

Aşağıda örnek katalog-dergiler var. Onlara benzer bir şey yapmak niyetindeyim.

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Tepki
75
Sayın daihaupt, şahsım adına affınıza sığınarak bir sual yöneltmek istiyorum, ekmeği çiğnemeden yutabiliyor musunuz?

daihaupt

Üye
Tepki
0
Ekmeğin boyutuna bağlı olarak değişir Yaşar Bey. Küçük parçaları öylece yutuyorum.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Bu gibi şeyler için genelde indesign, corel draw, ps veya illustrator vs. kullanılır.
Sorduğunuz soruya gelince "en pratik" olarak bir grafiker veya ajansla anlaşarak yaptırabilirsiniz.
Eğer ben yapacağım diyorsanız, söylediğim programları kurup, öğrenip, yapabilirsiniz.

daihaupt

Üye
Tepki
0
Anlıyorum. Aslında ben bu işlere uzak değilim daha çok kod kısmındayım gerçi ama yine de bunu şahsen yapmamın zor olacağını tahmin ediyorum. Ancak maddi kaynaklarımız oldukça sınırlı olduğu için elimden geldiğince tasarruf etmek zorundayım. Çünkü daha baskı parası bile denkleşmedi. İşi bir grafiker'e verirsem eğer, örneklerdekine benzer bir dergi tasarımını aşağı yukarı ne kadara yapar sizce?

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@daihaupt

Tasarımda "kod" ne demek pek anlamadım açıkçası...
Daha önce de dediğim gibi bir grafikerle görüşürseniz size fikir verecektir. Buna benzer dergi tasarımı diye bir fiyat almanız çok zor. Her tasarımcının vereceği fiyat farklı olacağı gibi sayfa adedi, boyut, içerik vs birçok etken fiyata etki eder. Baskı parası denkleşmedi dediğinize göre baskının ne kadar tutacağını biliyorsunuz. Diğer unsurları da bir grafikere danışarak ve ayrıntıları bildirerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bu arada herkesin maddi durumu pek iyi olmayabilir bu gayet doğal. Fakat migroskop tarzı bir dergi bastırmayı düşündüğünüze göre herhalde simit satmıyorsunuz. Bu durumda sanırım ürün yelpazesi baya geniş bir firma ki kataloğa ihtiyaç duyuyorsunuz...
Bir grafiker masrafının sizi batıracağını sanmıyorum..
Kolay gelsin.

daihaupt

Üye
Tepki
0
@Erkan Nehir
Tasarımda kod demek, işin arka planı demek oluyor. Gerçi ben, "bu işlere uzak değilim" derken daha genel bir olguyu kastetmiştim yalnızca görsel tasarımı değil.

@Erkan Nehir
Migroskop'a benzer bir dergi bastırmayı düşünüyoruz, onun aynısını değil. O kadar çok sayfası olmayacak. 4-8 sayfa işimizi fazlasıyla görür. Ayrıca firmayı gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Bu kataloglar, kenar mahalle süpermarketlerinin her pazar bastırıp kapı kapı dağıttığı kataloglardan bile daha az sayfalı. Siz lütfen tahmini bir fiyat verebiliyorsanız verin, firmayı batırıp batırmayacağına biz karar verelim. Ayrıca bu işi yapabilecek bir grafiker tavsiyeniz varsa ö.m. atınız. Biz arayıp görüşelim.

daihaupt

Üye
Tepki
0
Yanıtlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bu piyasayı bilmediğim her tavsiyeniz çok önemli. Şu işi halledersem üzerimden bir yük kalkacak. Sağolun.

@MYDG

Baskı için benim aldığım fiyattan daha uygun bir fiyat verdiler. Tasarım işini de görüşeceğim. Çok teşekkürler :)

Yukarı Alt