Kenar Kalınlığı Nasıl Verilir? Bilen?

Tepki
2

Görmüş olduğunuz logodaki gibi yazının beyaz kalınlığını vermeyi başramadım malesef.
Bu şekilde veya yeri geldiği zaman daha kalın bir şekilde kenar kalınlığı nasıl verebilirim?
Yazyı seçip Outline yapıyorum ama yukardan kalınlığı arttırdıkça bu sefer yazı içe doğru daralıyor.
İçe dğru daralmadan nasıl halledebilirim? Yardım edenlere çok teşekkürler şimdiden..

Tepki
62
Yazıyı kopyla altta at. Sonra alttaki yazıyı beyaz yap birde Outline ver olsun bitsin...

Tepki
74
Merhaba,

Corel Draw diğer çizim programlarından, örneğin Freehand veya illustrator'den farklı olarak, kontür ve dolgu hiyerarşisini, yazıyı konvert etmeden değiştirebilir. Yazıyı kontürlü olarak yazdığınızda daima kontür üstte, dolgu ise altta durur. Kontür kalınlığıını artırdığınız zaman yazının dolgu alanı küçülür.
Bu durumu engellemek için, kontürü dolgunun altına taşımak gerekir. Freehand ve İllustrator'da panel içinde yazının kontürünü (stroke), dolgunun (fill) altına sürükleyerek bu hiyerarşi tersine çevrilmesi gerekir. Fakat bunu yapabilmek için yazıyı önce konvert etmek gerekir. Konvert edilen yazıdan da, artık geriye dönüş yoktur.
Oysa CD (Corel Draw)'da, yazıyı konvert etmeden bu hiyerarşiyi değiştirmek mümkündür. Böylece geriye dönüşler için kapı sürekli açıktır. Yapmanız gereken, araç kutusunda outline aracına girerek, "behind fill" kutucuğunu işaretlemektir. Böylece kontür, dolgunun arkasına gidecektir.
Fakat CD, bu işi mükemmel yaparken, bir başka konuda yetersiz kalabilmektedir. Örneğin CD, nesnelere birden fazla kontür veremez. Oysa freehand, istendiğinde rahatlıkla birden fazla kontür verebilmektedir.
CD'da birden fazla kontürü olan bir nesne görüntüsü, sadece üst üste üretilen nesneler yöntemiyle elde edilebilir.

Kolay gelsin.
T.Ö.

Yukarı Alt