logo tasarımlarım

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
Yanılmıyorsam bunlar geçen gün fikir istediğin mimarlık şirketi için hazırlamış olduğun çalışmalar, üzmek istemem ama ben açıkçası beyenmedim çok fazla efekt var ve çok karışık, logo sade ve anlaşılır olmalıdır.

istersen eğer aşağıdaki linkleri bir incele çok iyi çalışmalar orda

https://www.grafikerler.org/logo-tasarimlari/26661-logolardaki-gizli-espriler.html,

https://www.grafikerler.org/logo-tasarimlari/26657-iste-hayal-gucu-ve-yaraticilik.html

https://www.grafikerler.org/logo-tasarimlari/26659-logolar-ve-mantik-cakismasi.html

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@Yasemin Uyar

Sadelik arayan bir kişi olarak bu linklerdekilermi sadelik sizce heleki en son linktekiler çok kafa karıştıcı karşık logolar rengarenk hepsi logo en fazla 3 yada 4renk olmalı diye düşünüyorum; heleki bir logo var tamamen herkesin farklı algılayabileceği bir tarzda yapılmış algıda seçicilik yani içi dolu bardakmış ben göz algıladım yanımdaki top algıladı aslında içi dolu bardakmış değişik bir logo fakat herkesin farklı anlamlar yükleyebileceği bir logo bence logo sadelikse daha sade linkler beklerdim sizden sadeliği savunan biri olarak siz:)) neyse yine de tşkler eleştiriniz için ama bütün çalışmalarımı mı karışık buldunuz anlamadım

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
yasemin'in bahsettiği sadelik kastı şudur:
atıyorum bu logolardan bir tanesi seçildi
müşteri bu logolar ile serigraf baskı yaptıramaz (şapka - kalem - saat vs...)
firma camına ya da araç üzerine folyo kesim yaptıramaz
küçük kullanımlarda çamur gibi baskı elde eder (ve dahası)
ama yasemin'in ilk linkindeki logoların hepsi bu konuda ders niteliğindeki logo örnekleri

diğer yandan logo karmaşadan uzak, firmaya özgü ögeler yansıtan, kendi içinde anlamlar barındıran, akılda kalıcı, her türlü ortamda her türlü boyutta kalite kaybına uğramayan nitelikte olmalıdır...
her türlü tasarımın bir düşünme kısmı ve karalama kısmı vardır
bir plan dahilinde ilerlemek gerekir tasarım yaparken
"gözüme hoş göründü o yüzden yaptım" mantıklı tasarım yapılmaz

bence biraz sadeleştirerek birkaç deneme daha yapmak lazım kolay gelsin

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
39
Evet çalışmalarını çok karışık buldum, göz yorucu bunun sebebi de efektleri çok yoğun kullanman.

eklemiş olduğum linklerde toplam 67 logo bulunmaktadır ve bunların sadece 7 tanesinde 4 ten fazla renk kullanılmıştır, yüzdeye vurduğumuzda oldukça az bi rakamdır.

Kısaca bir logoda olması gereken şeyler;

- Kolay algılanabilir olmalı, optik denge kurallarına uymalıdır.

-Logotype sadeliğinin yanısıra, gerek rengi gerek şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü zaman bile hemen hatırlanabilecek yapıda olmalıdır.

-Sade, kolay anlaşılır, hatırlanması kolay, mümkün olduğunca az sayıda renkten oluşmalıdır.

-her türlü baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalı, değişik yerlerde (kâğıt üstünde, rölyef olarak, rozet için, vb.) kullanılabileceği unutulmamalıdır. Büyütme ve küçültmelerde değer kaybına uğramamalıdır. Her türlü ölçüde ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.

- En önemlisi estetik olmalıdır.

Tıpkı aşağıdakiler gibi;

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@Hasan Güner

Efeklerden dolayımı serigraf baskı yada diğer baskılar kötü çıkar .Kartvizit tabela..vs
iyi çıktı almak için az efek az renk mi gerekli sadece bundan bu sonucumu çıkarayım mesela en son logo bana göre sade az renkli yinede olmamışmı??? bunu siyah beyaz yaptık cmyk nebilim kötümü çıkar .tam olarak sanırım anlamadım hepsimi çok efekli çok renkli logoların aklım karıştı:(:allalla:

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@ekinoks76

serigraf baskıda logonun yukarıdaki şekillerde olması lazım
(yani geçiş efekt vs. yoktur)

senin logolarını bu şekilde düzenlemek mümkün mü :allalla:
beyaz zemin üzerine sadece siyah çizim
ya da siyah zemin üzerine sadece beyaz çizim...
DİKKAT: GRİ TON OLAMAZ

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@Hasan Güner

Şimdi ben etiket sektöründe desinatörlük yaparken tarayıcıdan etiketi geçirip renkleri en aza indirip piksellerini tek tek tırtık tırtık düzenlerdik dokumaya hazır hale gelip en net kabaca anlatıp tırtıksız:) bundada tasarımı yaptık sonra tek tek zoomlayıp aynen düzelticeğiz dimi doğru anladım desinatörlük yaptım bu dalda proğram eğitimi andım bişiler üretiyorumda çalışmadığım için işyerlerinin teknik bilgi eksikliği var
dokumadaki gibi baskıda da tek tek piksellerine ayırıcam düzenlicem

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
@ekinoks76

Bakın, uzun uzun konuşmaya gerek yok, arkadaşların size verdiği doğru bilgi şudur. Logo tasarımında efekt, degrede, geçiş olmaz. Tamamen vectörel programda hazırlanır. ve vectörel olur. Yani yaptığınız geçişli çalışmayı zoomlayıp düzeltemezsiniz, sırf seligrafi basılsın diye düzeltirseniz logonuz değer kaybeder. Logonun değer kaybetmesi yanlıştır. Bu yüzden efekt kullanılmaz. Gördüğüm kadarıyla siz logo çalışmalarınızda resmen resim yapmışsınız, ortada bir logo çalışması yok. Arkadaşların eklediği logolarla karşılaştırmanızı öneririm. Bu işi kavrayabilmeniz için bol bol araştırma yapmanız ve gözlemlemeniz gerekiyor.

Lütfen bu yorurum sizi umutsuzlaştırmasın, yavaş yavaş olacak hiçbirimiz pat diye tasarımcı olmadık, yıllar gerek profesyonel olmak için. Yavaş yavaş olacak..

Başarılar.

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@Arzu ULUIRMAK

Tşkler epey süre dediğim gibi etiket desinatörlüğü yaptım bu farklı bir kulvar logo tasarımı farklı bir çalışma gerektiriyor. Alakanız için tşkler

Yukarı Alt