- Tepki
- 7
İptal edilen Mesa Medikal logoları...Firma medikal araçlarıda temin ediyordu.(protezler vs gibi)
2. üzerinde ısrarcı olmuştum.
1. logoda daha çok protezi vurgulamak istemiştim.
2. ve 3. logolarda sağlık sektörünün vazgeçilmezi olan yılanları farklı bir şekilde ele almak istemiştim.
Tıptaki yılan;
Mitolojide ,destanlarda, Kutsal kitaplarda ve tabii ki Tıp sembolünde yılan,Ejderha,Şahmeran,Ejder,Typhoon..
Mısır firavunları onu başlarında taşırdı.
Başlarındaki kabarmış kobra..
İnisiye edilmiş olduklarını ifade ederdi.Tevrattaki adı Nahaş.Nahaş,İbranice de
çift manalıdır..Bir anlamı ile Yılan. Ama,diger anlamı ile de sırları bilen/Sırları çözen.
Tıbbın sembolü olarak seçimi;
1937 de Türk Tıp tarihinin kurucusu Prof.Süheyl Ünver tarafından,teklif ve kabul ediliyor.
1956 da da Dünya Tıp Cemiyeti tarafından kabul edilerek ,küreselleştiriliyor.İlgin olan da budur.Birbirine dolanmış çifte yılan
tıbbın sembolü..
Yılan,bazen ululanıp,bazende lanetlenmiştir.
Sümerde ,Enki'nin sembolü idi. Tufanda Utnapiştim'i uyarıp,insanlıgı kurtaran ,Tevratta ise Havvayı baştan çıkaran.
Tıp sembolü olarakta şifa dagıtan.
Ezoterik felsefede sırları bilen/Sırları saklayan/Sırların kaynagı..
2. üzerinde ısrarcı olmuştum.
1. logoda daha çok protezi vurgulamak istemiştim.
2. ve 3. logolarda sağlık sektörünün vazgeçilmezi olan yılanları farklı bir şekilde ele almak istemiştim.
Tıptaki yılan;
Mitolojide ,destanlarda, Kutsal kitaplarda ve tabii ki Tıp sembolünde yılan,Ejderha,Şahmeran,Ejder,Typhoon..
Mısır firavunları onu başlarında taşırdı.
Başlarındaki kabarmış kobra..
İnisiye edilmiş olduklarını ifade ederdi.Tevrattaki adı Nahaş.Nahaş,İbranice de
çift manalıdır..Bir anlamı ile Yılan. Ama,diger anlamı ile de sırları bilen/Sırları çözen.
Tıbbın sembolü olarak seçimi;
1937 de Türk Tıp tarihinin kurucusu Prof.Süheyl Ünver tarafından,teklif ve kabul ediliyor.
1956 da da Dünya Tıp Cemiyeti tarafından kabul edilerek ,küreselleştiriliyor.İlgin olan da budur.Birbirine dolanmış çifte yılan
tıbbın sembolü..
Yılan,bazen ululanıp,bazende lanetlenmiştir.
Sümerde ,Enki'nin sembolü idi. Tufanda Utnapiştim'i uyarıp,insanlıgı kurtaran ,Tevratta ise Havvayı baştan çıkaran.
Tıp sembolü olarakta şifa dagıtan.
Ezoterik felsefede sırları bilen/Sırları saklayan/Sırların kaynagı..