Mesa Medikal

İnan Kılıç

Dijital Artist
Altın Üye
Tepki
7
İptal edilen Mesa Medikal logoları...Firma medikal araçlarıda temin ediyordu.(protezler vs gibi)

2. üzerinde ısrarcı olmuştum.

1. logoda daha çok protezi vurgulamak istemiştim.

2. ve 3. logolarda sağlık sektörünün vazgeçilmezi olan yılanları farklı bir şekilde ele almak istemiştim.

Tıptaki yılan;

Mitolojide ,destanlarda, Kutsal kitaplarda ve tabii ki Tıp sembolünde yılan,Ejderha,Şahmeran,Ejder,Typhoon..
Mısır firavunları onu başlarında taşırdı.
Başlarındaki kabarmış kobra..
İnisiye edilmiş olduklarını ifade ederdi.Tevrattaki adı Nahaş.Nahaş,İbranice de
çift manalıdır..Bir anlamı ile Yılan. Ama,diger anlamı ile de sırları bilen/Sırları çözen.

Tıbbın sembolü olarak seçimi;
1937 de Türk Tıp tarihinin kurucusu Prof.Süheyl Ünver tarafından,teklif ve kabul ediliyor.
1956 da da Dünya Tıp Cemiyeti tarafından kabul edilerek ,küreselleştiriliyor.İlgin olan da budur.Birbirine dolanmış çifte yılan
tıbbın sembolü..
Yılan,bazen ululanıp,bazende lanetlenmiştir.
Sümerde ,Enki'nin sembolü idi. Tufanda Utnapiştim'i uyarıp,insanlıgı kurtaran ,Tevratta ise Havvayı baştan çıkaran.
Tıp sembolü olarakta şifa dagıtan.
Ezoterik felsefede sırları bilen/Sırları saklayan/Sırların kaynagı..

Tepki
31
Bencede inan bey 2. logo gerçekten çok güzel ve anlamlı görünüyor ben olsam tereddütsüz 2 derdim

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
103
Bencede 2 numaralı çalışma medikal için daha uygun olur gibi geldi bana da.
Müşteriler işte..
Ellerinize sağlık

danisman

Consultant
Tepki
30
slm inan bey;

birincisi daha güzel bu hali ile bile ok ama bir önerim olabilir mi ? keşke o üstte ki çıkıntılara yılan başlarını koysaydınız. Bilemiyorum belki de denediniz :)

kolay gelsin, çalışmalarınız çok hoş ve yakından takip ediyorum ...

saygılar ...

Tepki
3
2 iyi bence de göze hoş geliyo 1. ve 3. sen ki göze çok sert gibi geliyo ama 2. de zariflik var ;) emeğinize sağlık

İnan Kılıç

Dijital Artist
Altın Üye
Tepki
7
Herkese teşekkürler.

Sayın danışman;

Bahsettiğiniz şey uygulanabilirdi.2. ve 3. logoda yılan figürleri ile olayın tıbbi yanını, 1. logoda ise protez ile olayın başka bir tarafını vurgulamak istemiştim.Aynı logoda ikiside vurgulanabilir...İlginizden dolayı teşekkürler.

serdair

Üye
Tepki
0
1 ve 3 nolu logolar çok karışık, 2 nolu logoda biraz daha üzerinde çalışılırsa olabilir...

Yukarı Alt