ok onuda aciklarim.ama resimlerle nasil anlatilio onu bilmem.oncelikle bayanin resmini ele alirsak mesela.oncelikle orjinal layeri kopyaliyoruz sonra image adjustment,black and white tan size uygun olan birini secebilirsiniz yani cok parlak mi olsun yada yuzun bi kismi karanlik bi kismi parlak olabilir.deneyerekte secebilirsiniz.asil onemli part bu kisimdan sonra blending modu overlay olarak degistirmelisiniz.farkli varyasyonlarida deneyebilirsiniz.daha sonra control alt tusu basiliyken layer panel dan adjusment layer kismindan level i seciyoruz ve resmin aydinlik ve karanlik
ayarlarini yapiyoruz.dilediginiz gibi yapabilirsiniz.resme ve kalitesine gore bu ayarlar degisiyo cunku.bide ben curves adjusment layer da kullandim bu kadin resminde biraz kirmizi tonlari asagi cektim yani azalttim.dedgim gibi resme ve nasil gorunmek istedigine gore diger adjusmetn layerlarida kullanabilirsiniz.burda ana efeckti veren black and white panelidir.bide bu olayin biraz daha gelismisi var yani biraz daha farkli bi yol ve fazla zaman harcamak istiosaniz cesitli varyasyonlari denebileceginiz bi yol.onuda anlatabilirim isterseniz.sonra bu kisimdan sonra gozlerin canli ve renkli gorunmesi kismina geliyoruz.oda yeni bi layer acip bu resmin ustune.goz rengi maviyse acik bi mavi seciyoruz.ve sadece gozun icinde yarim ay seklinde boyuyoruz bi baska deyisle gozun parlak kismini boyuyoruz tamami degil goz bebeginide boyamiyoruz tabi ki.sonra blending modu degistirip birazda opacity ayarlariyla oynarsniz bu efectin olustugunu gorursunuz.onun disinda ben dudaklarinida boyadim bu kadinin ayni yontem oldukca basit.bu kadar
kadinda kullandigim efectler bunlardi.diger adamlar ve tum diger seyleri anlatmami isterseniz baya bi surer
ama anlatabilirim hemen hemen olay sadece blending modlar ve maskingle alakali.umarim yardimci olmusumdur